BLAIR och BILDT, PALESTINAKONFLIKTEN HANDLAR NU OM VATTENKRIG

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/me%20in%20da%20corner.jpg

Hej

Såg någonstans att Blair skall mäkla fred i mellanöstern så det fick mig att tänka lite igår appropå Carl Bildts insikter i Palestinafrågan. Vem som kommer att vinna fredsmäkleriet handlar tror jag om vem som skall få vara vattenväktare.

Hoppas att Tony Blair kan hjälpa till och dra igång ett internationellt forskningsprogram angående problematiken angående vattenförsörjningen till palestinierna.

Annars får väl Sverige och Carl Bildt med andra ledande länder inom vattenindustrin försöka ta fram en hållbar vattenpolitik, som kanske kan bana en möjlig väg till fred i palestinakonflikten.

I det här fallet är nog vattnet viktigare än allt annat och jag tycker vi skall komma i håg att en tredjedel av det vatten som försörjer Israel finns i aquesfärena de underjordiska källor som ligger på västbanken i Gaza remsan, de ockuperade territorierna.

Kan det vara så att en av de bakomliggande orsakerna till förra årets krig mot Libanon handlade om vatten.

Läs om Israels kroniska vattenproblem här..

Idag använder israelerna ca 5 ggr så mycket mer vatten än palestinerna. Och i Gaza ser nog fördelningen helt annorlunda ut. Palestinerna är förbjudna att borra djupa brunnar utan får endast borra grunda brunnar. Vattenledningarna läcker för att underhållet varit för dåligt. Palestinier kanske får betala 15ggr så mycket för vattnet än vad en vad en israel får. .

Jag hoppas nu att vi i Sverige kan börja fokusera på vattenforskning och så att Carl Bildt verkligen har något bra att bidra med i denna viktiga fråga. Och så kan Maud Olofsson ge stora forskningsanslag i sin egenskap av näringsminister. För vatten kan vi i Sverige och vi har gott om det..

Inte skyffla ner vattnet i ett orwellskt minneshål nu. Och man skall nog inte förneka  s.k. vattenkrig förekommer.

Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: