CARL BILDTS *MODERATA* MORALKOD

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

Då har Carl Bildt blivit KU anmäld igen. Det här KU förhöret kommer att bli väldigt viktigt för KU: s fortsatta roll att kontrollera våra statsråd och regeringen. Tramsar de gång till så är det lika bra att lägga ner förhören. Och jag förstår att Carl Bildt ler i mjugg eftersom han håller sig inom de gränser för vad som är tillåtet enligt regeringsformen.

Samtidigt tycker jag att vi även måste ifrågasätta mainstream-medias servila (underdåniga) sätt att böja sig för makten. Det räcker alltså inte med att göra som ekot, tala om att han fortfarande innehar 5 uppdrag eller googla på hans förehavanden.

Vår Utrikesminister säger sig vara en vän av öppenhet och en demokratisk dialog. Men det verkar som han blandar ihop begreppen. Han informerar och rapporterar på sin blogg till medborgarna om sina förehavanden, och det är inte att föra en dialog. Det är en envägskommunikation. Det är andra som för den demokratiska dialogen i kommentarsfältet på hans blogg.

Jag tycker även att det är viktigt att vi får en utredning om Carl Bildt verkligen uppriktigt är intresserad av svensk internationell politisk makt kontra internationell personlig makt

Att han är kompetent det vet många av oss. Men det får inte bli en ikonisering av vår utrikesminister bara för att han har dessa välrenomerade internationella kontakter. Det måste ge Sverige poäng i dessa internationella sammanhang då han sätter ut sitt namn och titel på olika dokument som tillkommit på uppdrag av ”någon”

Jag tycker det mest verkar som han vill skriva in sig i den diplomatiska historien för egen skull. Det är i alla fall inte för säkerhets skull.

Internationella fredsprocesser i all ära men det verkar mest vara fredsprocess på amerikanska villkor Carl Bildt ägnar sig åt. Och hur de inleder sin fredsprocess det har vi världsmedborgare upplevt allt för många gånger.

Tindra-Annette

*moderat= återhållsam
*moderat =högersinnad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: