DET ÄR ALLTFÖR SÄLLAN GRÄSRÖTTENA TACKAS AV POLITIKERNA

 https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg
Hej
Jag hoppas att alla ni som har semester får en skön avkoppling. Idag vill jag skicka mina omtankar till de människor som aldrig omnämns då makthavare presenterar sina förslag till beslut.

Överallt på olika nivåer i finns den individer som är engagerade och oerhört kunniga. De organiserar arbetet och formulerar nya idéer. En del researchar mödosamt efter fakta och leder olika sysslor. Det är sedan en utvald klick som sedan presenterar det färdiga resultatet.

Vore det inte på tiden att någon gång få höra att dessa personer omnämns i politiska eller andra offentliga sammanhang.

I media presenteras politiska och övriga makthavares förslag och idéer som om att det de själva som suttit på kammaren och producerat allt förändringsunderlag.

Då jag läser politiska biografier så slås jag över hur lite de övriga gräsrotsmänniskorna människor omtalas. Ett precist tecken på makthavares lust till att uppodla onyttig maktdistans.

De engagerade och delaktiga omnämns kanske, men bara kanske. Det är påfallande sällan man kan läsa att någon har fått sin idé genom ett samtal han haft med någon annan och ger denne andre credit för det. Eller att den politiska personen ifråga har haft en stab runt om kring sig som tagit fram ”den politiska roadmapen”

Vore det inte önskvärt att någon gång få höra att våra politiker tackade alla de som helhjärtat ställer upp med sin tid sitt engagemang och sina idéer och tolkningar av vår värld. Och de bör tacka då de håller sina tal i riksdagen etc. Vore inte det trevligt och lite ärligare.

Så idag så säger jag Tack till er på gräsrotsnivå som delar med er av era tankar och tolkningar av världen genom era bloggar, ert politiskt arbete, ert ärliga engagemang och era ärliga insikter om saker och ting.
Må Gott och ett innerligt Tack.
Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: