FÖRTJÄNST OCH SKICKLIGHET GÅR FÖRE HEDERLIGHET!

Kvalificerat hemlig

Kvalificerat hemlig

Hej

Då har president Bush benådat sin Herr I. Lewis ”Scooter” Libby, en Slibby, med motiveringen att han att han utfört exeptionella tjänster i det offentligas tjänst. Snevriden lojalitet belönas med benådning och skickar ohälsosamma signaler till justitiedepartementet. Bush säger med denna handling -att jag gör vad fan jag vill. Punkt.

Jag tycker det här är ett utmärkt exempel på hur några premieras då man bryter mot vedertagen policy och antagna codes of conducts.

Medlen helgar målen. Ingen tar alltså hänsyn till att ca 7 av 10 av den amerikanska befolkningen var emot en benådning av (S)Libby. läs en artikel från Washington Post här läs NY times här..

Bristen på ansvarskonsekvenser är i flagrant. Det är inte OK att man anger män eller kvinnor som valt att arbeta för ett lands säkerhetstjänst. Det här visar hur ruttet det är i maktens innersta krets.

Läste en liten notis igår att Herr George W Bush nu skulle samtala med filosofer och teologer om varför hans popularitet minskat, varför han inte fått fortsatt stöd för sin irakpolitik.

Det här är ytterligare strålande bevis på hans intellektuella kapital. Och de politiska frontfigurernas framträdande blir mer och mer likt marionettteater.

Ibland slarvas det med dokumentpedagogiken hos den svenska makten, det har vi ju bevittnat ett antal gånger de senaste åren..

Vi kan ta Generalmajoren, herr Stigsson som hade *lite* papper ca 300 dokument med olika grader av sekretess liggandes i hemmet.

Vad händer, jo försvarsmakten tvår sina händer.

Sedan Herr Danielsson och övriga Slingerbultar i folkviljans palats som inte orkar ta ta sitt ansvar.

Vad händer.
– jo den politiska makten tvår sina händer?

Ha en fin dag.
Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: