NU ÄR POLISEN I STORBRITANNIEN OROLIG.

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/smile..jpg
– fick mitt nyhetsbrev från Per Ström idag..

Som alltid så tar han upp mycket intressanta men skrämmande saker. Tack och lov att han får sitta med som rådgivare nu så vi som är emot filter cencur och ett storebrorssamhälle har någon som för vår talan! Brott skall beivras men det får inte ske godtyckligt och till bekostnad av svensk rättssäkerhet.

Gå till storebrorsiten och läs det senaste här.

så här skrev han i nyhetsbrevet men det finns även på siten

Polischef varnar för polisens missbruk av övervakningsdata

Den nyligen avgångne chefen för den brittiska polisens IT-organisation varnade nyligen för riskerna för att polisen missbrukar data om människor som samlats in genom olika övervakningssystem. Phillip Webb, som han heter, sa att möjligheten att insiders eller andra missbrukar information i polisens databaser kan undergräva allmänhetens stöd för den teknik och de lagar som gör övervakningen möjlig.

I ett tal på konferensen Government IT Summit sa Webb att teknologier såsom automatisk inläsning av bilars nummerplåtar och fingeravtrycksdatabaser är ”underbara verktyg” som kan skydda samhället från farliga människor. Men han understryker vikten av att informationen används korrekt. Särskilt oroad är Philip Webb över potentiellt missbruk av det nya system som byggs upp i Storbritannien där kameror med automatisk inläsning av nummerplåtar registrerar varje bils passage och lagrar informationen i minst två år.

”Databasen kan användas för att följa ett visst fordons rörelser över många månader, oavsett om föraren är brottslig eller inte”, sa han. Webb nämnde spårning av kändisar och politiker som exempel på tänkbart missbruk.  källa Per ström Intigretetsombudsman

Läs den engelska artikeln här..

Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: