STEFAN KRONQVIST PÅ RKP/IT BROTT ÄGNAR SIG ÅT MAKTMISSBRUK.

ser inget, hör inget, vet inget anno 95

ser inget, hör inget, vet inget, monkey business anno 95

Ja gårdagens utveckling av filtrering av The Pirate Bays site tycker jag var ett märkligt grepp från polisen. Den nya moderna polisen säger sig ju vilja arbeta med dialogen som metodik och så görs ibland. Tydligen glömdes det bort i detta fall. Man inledde dialogen efteråt istället för innan. Insåg man kanske att man gått för långt och jag hoppas att det här granskas ordentligt.

Som jag skrev i går tycker jag det var oerhört illa skött då det handlar om så grov brottslighet som det barnpornografibrott är. Och jag tror ingen seriös operatör eller serverhotell vill förknippas med barnporr.

Att Rikspolisen och med Stefan Kronkvist och RKP/IT-Brott använder utsatta barn i sin iver att komma åt fildelning tycker jag personligen är att utsätta dessa barn för ytterligare ett övergrepp. De är inte betjänta av att bli ett slagträ i en annan strid. Nämligen fighten om fildelning. Personligen tycker jag att det även är en oförskämdhet mot dem som sliter för att få bort dessa förövare från Internet och på andra ställen i vårt samhälle.

En annan intressant fråga är om det verkligen var barnporr som TPB hade på sin server eller via sina torrentfiler? Vet vi det med säkerhet? Eller skall vi förledas att tro det?

TPB har i det här fallet visat sig vara tillmötesgående och plockat bort det som de anser vara sådant material och det snabbt och effektivt. Visst RPS och RKP kommer att hävda att filtret fyllt sitt syfte. Men jag tycker ändå att polisens förklaringar i det här fallet är allt för undanglidande.

Och även om chefen för RKP/IT Brott Stefan Kronqvist tycker illa om TPB så skall han och polisen följa de procedurer som har till syfte att verka för rättssäkerhet och beivra brotten. Dvs anmäla TPB om de gjort sig skyldiga i brottshänseende. Då skall en förundersökning inledas..eller jag kanske har otur när jag tänker!

Sedan undrar jag vilken tilltro de största Internet-operatörerna har för ett sådant förfarande och denna spärrlista i framtiden?

Jag har en fråga till: Vem eller vilka är denna/dessa makthavare som ville få TPB nedstängd. Här behövs en öppen redovisning! Och det som är intressant är att jag läste det här på SVT idag men det publicerades igår

Det ska bli lättare för upphovsmän att skydda sina verk på internet. Enligt ett förslag från justitiedepartementet ska det bli möjligt att få information om vem som ägnat sig åt intrång i upphovs-, patent- eller varumärkesrätten. läs helahär

Läs Oscar Swartz senaste postning här

Annonser

One Response to STEFAN KRONQVIST PÅ RKP/IT BROTT ÄGNAR SIG ÅT MAKTMISSBRUK.

  1. uppdaterad med bild: Monkey business anno 95

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: