MONA SAHLINS FLIRT MED ME WE GENERATIONEN

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/h%F6kuggla.jpg

Almedalen ..nu smids det politiska planer i varenda rosenbuske på Gotland. Jag hann tyvärr inte lyssna til Mona Sahlins tal. Men det som refereras så förstår jag att hon vill fånga in de unga..Läs DN artikeln här.

Jag undrar om inte KAIROS FUTUREhjälper henne med lite tips och råd från boken

ME WE generation What Business and politics must know about the next generation..

Det är dessa arga unga som nu Mona Sahlin med sitt nya lyssnande parti skall försöka fånga in..det är bra och viktigt att hon försöker att fånga dem.

Och räcker det med att bara lyssna. Jag hoppas att de även skall få agera som de Homo creativus de är. Tillit är ett begrepp som omnämns i politiska sammanhang och jag undrar om den smarta unga generationen utanför SSU verkligen har tillit och tilltro för Mona Sahlins ledarskap!

Många är de organisationer både politiska och idella som tampas med sjunkande medlemstal. Och många är de organisationsstrateger som vill få Me We generationen med sig.

Men denna generation ser igenom oäkthet och politiska floskler och plattityder. De kan källkritik. De är känsliga för intrigspel och maktfullkomlighet.

– jag tror det blir svårt för Mona Sahlin att trovärdigt och med ett klassiskt uppifrån och ned perspektiv att fånga in dem som kallas Me we generationen. Det krävs nog andra belöningssystem än att enbart vara ett lyssnande parti i ungdomsfrågor. Det berhövs andra incitament än löften om delaktighet under partipiskan. Vad socialdemokratin behöver är en inre strukturomvandling.

Ungdomsrörelser föds inte för att man har förlorat ett val och för att en ledare vill det. De uppstår av sig självt.

Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: