UNDERSTÖDJER STAT OCH KOMMUN GRÅ AREBETSKRAFT.

Publicerad: 2007-08-28 13:32

https://i1.wp.com/tindra66.sprayblog.se/upload/astrounato.jpg
It is bad when an individual loses confidence in its own Governance/Government. Modern War, is not fought over boundary lines or economics, but over philosophical issues.

The only weapon against an idea is an better idea, the theory was, that you cant think straight unless you renew your intellectual capital from time to time. (Källa: Lauris Nordstad Supreme Commander NATO, SACEUR, SHAPE, Cold war, Roberts S Jordan)

Hej,

jag funderade under vargtimmarna på om det är så att Kommun och stat understödjer en grå arbetsmarknad. Att jag vill lufta frågan beror på att socialförsäkringstagare allt oftare måste utföra vissa sysslor för att få ut sitt bidrag. Jag har främst socialbidragstagarna i minne. Jag har varit inne på att det även glids på sekretessfrågor. Och min inställning till det vet ni.

Om nu kommunen vill att socialförsäkringstagarna skall var sysselsatta då de tar emot sitt bidrag, är det inte rimligt att socialförvaltningen betalar skäligt belopp för sysslan eller träningen de utför.

Idag utgår norm, och det är inte pensionsgrundande eller berättigat till någon semester ersättning. Att det finns fördelar med arbetsträning är klarlagt och det skall understrykas att jag stödjer tanken.

Det som blir lite konstigt är när arbetsgivare inom små kommuner sätter i system att utnyttja denna möjlighet istället för att anställa dessa personer och med ganska stora ekonomiska lättnader.

”Praktikanterna” utför ju ändå hederligt arbete till en mycket billig penning. Vore det inte önskvärt att denna grupp då får lite mer pengar i plånboken då de ställer upp samtidigt som de även skall stå till arbetsmarknadens förfogande. Arbetssökeriet blir ju då till en fritidssyssla?

En annan sådan grå marknad är de förtidspensionärer som arbetar åt samhall etc. De är ofta på arbetet 40 timmarsveckor och arbetar alltså heltid. Men har sin minimipension ej någon lön.

Skälet för attt de skall vara på dessa ställen är att de mår bättre av det. Jag tror även att de skulle må bättre av att vi visar dem lite mer ekonomisk uppskattning för sin ansträngning då de arbeten de utför är fruktansvärt monotona. Ja kanske arbeten av sådan art att ingen anna än just de som vill utföra dem.

Är här ett kosmetiskt grepp från stat och kommun och kan detta kallas en grå arbetsmarknad? Ibland händer det även att de som uppbär bidrag inte ens blir försäkrade då de skall utföra det de är ålagda.

Må så gott.
Tindra-Annette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: