BEATRICE ASK GENERALISERAR över AVVIKANDE PERSONLIGHETSOrg

Jag är tvungen att gå i genmäle mot Justitieminister Beatrice Asks svar på en fråga i Artikeln i DN om ”Inte bara porrläsning ska kunna förbjudas i fängelse På ett ställe ber journalisten att hon skall svara på en fråga och den lyder

Tror du att minskad porrkonsumtion bland sexualbrottslingar skulle leda till att de inte begår liknande brott i framtiden?

..sedan kan man ju undra om hur långt hyckleriet får gå.

Kanske sexfiltret inom regering och riksdag har att göra med att man inte vill lämna ut logggfilerna ang tsunamin. Då kanske svenska folket får veta vad skattepengarna egentligen går till. Kanske det porrsurfades i informationsinhämtningens namn!

Det är otrevligt och äckligt för hotellstäderskor att städa hotellrum där det tittats och runkats till porrfilm. Det är snuskigt att det ofta ligger toapapper eller kletiga handukar efter att affärsmän eller andra tillfredställt sig själva efter vuxenbion.

Det är inte fräscht att bädda rent och byta fläckiga lakan, att plocka upp använda kondomer. Vi som arbetat i den branschen kan tala om hur de .s.k friska människorna beter sig i krogmiljön eller på hotell. Jag har själv plockat upp en och annan trosa under bord efter vuxnas restaurangbesök. För att inte tala om vad man kan hitta inne på toan.

Sedan kan vi ju undra om inte vissa anställda inom kriminalvården själva tittar på prullar. Och det tror jag till och med händer på arbetstid. Eller att det smygläses en och annan (o) trevlig tidning inne på toa ångestreducerande syfte.

Tror du att minskad porrkonsumtion bland sexualbrottslingar skulle leda till att de inte begår liknande brott i framtiden?

– Jag tror inte att pornografi i allmänhet är farligt för friska personer. Sexuella fantasier har de flesta.

Däremot finns det de som har personlighetsstörningar och sexuella problem i relation till andra. För den kategorin kan det vara skadligt.

Snälla nån.

Det är mer komplext än så. Och de med avvikande personlighetsorganisation har oftast inte denna typ av avvikande eller abnorma sexuella beteenden.

Däremot är de oftast livrädda för närhet kanske tilloch med sex och intimitet vilket kan ge upphov till ett våldsamt eller stört betende beroende på denna rädsla. Men dessa människor uppvisar allt som oftast vad som inom psykologin kalla undvikande-ymptom/beteende.

Kanske är det den påtvingade sexualiteten i det övriga samhället som är det största problemet. Och som jag skrev tidigare så tror jag inte detta är rätt väg att gå.

Kanske det är bättre att undvika sexifieringen och moraliserandet i tid och otid och försöka se till det goda i människor istället. Cencur inskränkningar i informationsfrihet och ytterligare stigmatisering av dem med annorlunda personlighetsorganisation skall vi vara ytterst försiktiga med. Det är maktdistanserande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: