ALLIANSEN BÖR ARBETA SOM BÄVRAR FÖR HÅLLBAR VATTENPOLITIK

Kategori: POLITIK / Känsla: Arg

Publicerad: 2007-09-04 14:08

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

Centerpartiet har haft stämma och jag har varit inne på deras hemsida för att titta om de gjort några försök att åstakomma vad som jag skulle vilja benämna Hållbar Vattenförvaltning eller Sustainable Water Managment.

Det borde vara ett Prioriterat mål nu när Alliansen effektiviserat biståndspolitiken. Kanske man kunde arbeta lite bäveraktigt och aqua inriktat över blocken, och ta upp detta i den allmänpolitiska debatten i riksdagen under hösten. För det här är en fråga som angår alla partier.

Maud Olofsson, och Andreas Carlgren, allt för få projekt handlar om vatten, står det i ert manifest. Ändra på det då skall ni se att centern kanske kan få
16%vid nästa val,
och Alliansen kanske får sitta kvar. Vore inte det intressant

Ni kan även kosta på er att ge lite credit till dem som oxå arbetat upp miljöfrågorna. Dem som sett till att så att det blivit lite retro som Maud Olofsson så käckt uttryckte det på stämman. Ge mer beröm istället istället för att orera om sossefiering, när du gör  så är du inte ett dugg bättre än din forne motpart Göran Persson. Du använder själv lite härskarteknik i dina oeleganta utspel Maud! Du är Sveriges vice statsminister och jag tycker inte sådana utspel passar en statskvinna av rang.!

Jag tror centern även måste akta sig så retoriken inte centrifugeras och blir till en urvattnad motkraft istället.

Vattnet är i ständig rörelse vilolöst, Ivarje stund spelar det med i Kretsloppets stora återkomster och återbruk. I grunden är det havet som flyttar runt och upprepade gånger byter dräkt. (Rolf Edberg ur Levande vatten)

Tindra-Annette

och jag hittade det här i Centerns miljömanifest 2006

FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna omfattar även rätten till vatten.

I artikel 25 ingår vatten i rätten till en tillfredsställande levnadsstandard, hälsa, välbefinnande och mat. I FN:s millenniemål ingår också vattenfrågan, formulerad i form av målet att halvera andelen av befolkningen som saknar tillgång till rent dricksvatten innan 2015. Dåliga miljömässiga förhållanden påverkar särskilt hälsan för de fattiga i världen.

Dåliga förhållanden för dricksvatten och sanitet är ofta orsakerna till epidemier som diarré, malaria och kolera.

Brist på vatten har en rad negativa effekter. Problemet kan jämställas med bristen på mat, hunger och bristen på pengar, fattigdom. Det finns ungefär lika många extremt fattiga människor i världen, som lever på mindre än en dollar per dag, som det finns människor utan tillgång till rent vatten.

I stor utsträckning handlar det om samma människor. Dessa människor behöver ekonomisk tillväxt. Tillgång på vatten är en förutsättning för tillväxt och utveckling, på flera olika sätt. Industrier är ofta beroende av stora mängder vatten.

Bra vattenkvalitet är ofta ett kriterium för lokalisering av investeringar, vilket leder till tillväxt.

Den värsta fattigdomen i världen beror på undermålig livsmedels-produktion. Eftersom tillgång till, och rätt användande av, vatten är nyckeln till ett effektivt jordbruk leder bristen på vatten till fattigdom. Det finns en stark positiv koppling mellan investeringar i bevattning, fattigdomsminskning och livsmedelssäkerhet. God hälsa är också en förutsättning för tillväxt.

Tillgången på rent vatten är avgörande när det gäller att förbättra hälsan i fattiga länder.

Det behövs en samlad global ansträngning för att öka effektiviteten i vattenutnyttjandet.

I Sveriges utvecklingsarbete med fattiga länder bör frågan om människors tillgång till rent och säkert vatten föras in på agendan.Idag handlar alltför få projekt om vatten.
https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/B%E4ver3.jpg
STEELY DAN- DO IT AGAIN ELLER AMBASSADÖR MED ROBERT GUSTAFSSON 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: