FÖRSÄKRINGSBOLAG SÄRBEHANLAR DE MED SKULDER HOS KRONOKALLE

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Me%20in%20da%20room.jpg

I dag så läste jag lite inrikestidningar och hittade en förbluffande artikel om att försäkringsbolag höjer försäkringspremien för dem med betalningsanmärkningar klicka här ”– Ålder och var man befinner sig geografiskt spelar stor roll. Olika grupper har helt enkelt olika skaderisker. Och det har visar sig att, allt annat lika, så råkar gruppen med betalningsanmärkningar ut för dubbelt så många skador som andra, säger Samuelsson”.

Här börjar alltså det intressanta resonemanget halta och jag undrar om försäkringsbolagen sänker premierna för de företag eller kommuner som befinner sig i Kronokalles register.

Vilka skador talar han om.. och vilken typ av försäkringar rör det sig om. Är det hemförsäkring eller livförsäkring?

Att små näringsidkare inte får försäkringar är bekant. Men visste ni att vissa hyresbolag inte tar in hyresgäster om de inte har en hemförsäkring!

Personligen tror inte alls det är det det här handlar om utan att det kanske finns en annan fördomsfull vinkel på det här. Nämligen att man att man kanske sett en koppling till något helt annat, dvs försäkringsbedrägerier och kanske kriminalitet förenat med betalningsanmärkningar. Och att det är ett listigt sätt att tala om att man i inte vill ha denna grupp som kunder. Det kan jag förstå och det vore mycket ärligare att säga att så var fallet i så fall.

Borde inte diskrimineringsombudsmannen titta på det här för att särbehandla människor men inte företag som oxå har skulder verkar en aning dunkelt.

Hur skall skuldsatta eller tidigare kriminella kunna betala sina skulder om man ständigt skall straffas för sitt solkiga förflutna. Då kanske inte brottsoffer får sitt skadestånd och kronofogden samt andra gäldenärer får vänta längre på sina pengar?

Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: