TIDNINGSUTGIVARNA M.FL. ÄR EMOT 70ÅRS SEKRETESS

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Svarta%E4nkan.jpg

Jag gav mig ut och nätfiskade, för det är något med tsunamibanden som inte släpper taget i mig. Hittade en ganska utförlig artikel som tar upp vilka som är emot sekretessen och vilka som är för. Det som jag tyckte var lite oroväckande var att försvarsmakten är för att hemligstämpla. Och att gömma sig bakom meddelarfriheten , som en del gör är fegt.

Om det finns arbetsmaterial och arbetskopior , hemliga sändlistor hemliga vistelseadresser i filerna kan man väl programerare utveckla spindelprogram som tar bort det som inte är relevant för tsunamihanteringen, och ärendet som sådant. Man kan väl kalla det för en sorts nystartsjobb.

Kan spindlar crawla runt i myndighetsregister och övervaka många medborgare och utföra intigritetsinskränkningar bör de även reverserat kravla runt och leta fram avvikelser i dessa band. Även JO avråder då sekretessen kan få men på den grundlagsskyddade offäntlighetsprincipen..

Så här skriver Blekinge läns tidning, läs hela genom att klicka.

” Också Tidningsutgivarna (TU) invänder. Att tro att spioner eller terrorister skulle kartlägga databanden ­ som utskrivna motsvarar tolv miljarder A 4-sidor ­ ”framstår som naivt”, anser TU. Största möjliga öppenhet ska råda, skriver TU.

Journalistförbundet (SJF) kritiserar promemorians ytlighet och bristande analys. Allvarligast är att ingen bedömning finns av om en så pass rättighetsinskränkande lagstiftning står i proportion till sitt avsedda syfte, skriver SJF. 

Nu hoppas jag att det: (Klicka):  Orwellska minneshålet inte äter upp denna fråga också utan att journalister och andra tar det här på yttersta allvar och kämpar så att denna lag inte införs. För en sådan lag vore lite märklig
Tindra-Annette

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: