VAD ÄR EGENTLIGEN KÄNNBAR KRÄNKNING?

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

 Uppdaterat 2009 2007 11 09

Och så kom domen om dagsböter ang vattningen av Statsminister Fredrik Reinfeldt.  Domen som Robert Achberg tyckte var hård.  Strix kommer så klart att betala. Klart dom skall det var ju på deras uppdrag som det vattnades.

Ja kan tyckas att domen var brysk och 20000 kr är mycket. Men tilltaget var ovanligt korkat också även om jag kan se det humoristiska i det. Men det är förbryllande att Säpos livaktsdetalj inte kritiseras hårdare då även de begick en hel del misstag.  Statsministern tyckte det var olustigt vittnade han om och det är klart att bli blöt är inte roligt. Man blir det då det börjar spöregna.  Men det är klart att vattensprutandet nu innebar en kännbar kränkning.

Att man inte skall hålla på med ofärgade vätskor eller tårtningar mot Statsministern eller andra offentliga personer är  självklart. Men jag tycker att det som inte hände på plats även kan vara att att betrakta som oaktsamhet av skyddsobjekt från livvakternas sida.

Livvakterna borde ha använt sig av den metodik de förhoppningsvis är tränade att utföra. Och jag hoppas även säkerhetspolisen SÄPO och personskyddsdetaljen tagit sig en allvarlig funderare angående händelsen,och gjort ett eget lärande samt en utvärdering angående SÄPOs livakters egna icke agerande isamband med det som kallas close bodyprotection!

Vi kan konstatera att Statsminister Fredrik Reinfeldt gick på Bion som ingenting hade hänt.

Och jag fortsätter att ställa mig själv dessa frågor.

Var statsministern den första att bli bevattnad eller hade någon fått vattenkaskad på sig innan händelsen med vår statsminister?

Hur kan det komma sig att livvaktsstyrkan visste att det var oskadligt vatten i mikrofonen?

Vilken kompetens hade de för att kunna avgöra om det var en ofarlig vätska? Det finns vätskor som kan innehålla skadliga kemikalier men som liknar vatten. Vätskan kunde även haft en fördröjd skadlig effekt.

Tillkallades någon medicinsk kompetens?

Hur kunde de så snabbt avgöra att resten av teamet inte var hotfulla angripare?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: