ANSVARSFULL FINANSPOLITIK OCH LÄMMELTÅGET TILL ALLMOSEFABRIKEN

Elementärt käre Watson

Elementärt käre Watson

Det finns något inom ekonomi som kallas kreativ bokföring, Dvs att man på något sätt döljer eller friserar med siffrorna i räkneskaperna. Eller att man med olika metoder skyfflar över den egentliga kostnaden till en annan gäldenär.

Jag hoppas mycket på den teknik som som kallas Benfords lag så riksrevisionen kan upptäcka tveksamheter i finansplanen. Men även att det skickar spindlar till olika representanter inom entreprenörsskrået. För det är väl rimligt att anta att om vi skall få balans i räkneskaperna så behöver flera grupper i samhället underkastas en lite hårdare kontroll.

Vem vet kanske kan man fånga in en och annan organiserad ljusskygg illvillighet som tagit hjälp av begåvade men helt legitima sifferkonstnärer.

Går inte det kan väl kontrollaktören ta till det som kallas forensic accounting. Elementärt som Sherlock Holmes och Watson skulle ha sagt

Ni vet ju att jag ställt frågan om tillväxt har ett pris, och i Värmland kan vi nu konstatera att det skett en markant ökning av kommunenrnas kostnader med ca 10 miljoner. Och allmosefabrikens lämmeltåg har bara börjat. De som nu på ett eller annat sätt tillgodogör sig av socialförsäkringssystemet betraktas av alltför många som oföretagsamma och lata.

Klicka: Bengt Starrin Professor i Sociologi vid Karlstad Universitet, KAU anser att arbetsgivarna måste ges bättre förutsättningar för att ta emot indvider som befunnit sig i perifirin. Detta så att de som befinner sig i marginalen kan undvika den förhärskande känslan av skam, skuld, psykisk ohälsa och ekonomisk stress, då de skall få ut allmosan från allmosefabriken.

Är det det här som skuldsanerare tilllika Finansminster Anders Borg och finansdepartementet med stolthet kallar en ansvarsfull ekonomisk politik?

I min värld har skulden nämligen ökat.

Annonser

2 Responses to ANSVARSFULL FINANSPOLITIK OCH LÄMMELTÅGET TILL ALLMOSEFABRIKEN

  1. Tack Niki och nu ser vi resultatet. Anders Knape på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting kommer att ha mycket att göra för att hålla kommundirektörer och kommunalråd lugna.

    Inget lätt arbete i förvalstider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: