OPERATION SHACKMATT MOT IRAN HAR DRAGIT IGÅNG

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/shack.jpg
Hur ska moderna samhällen hantera osäkerheten i nuet, i framtiden. Zygmunt Bauman

Uppdaterar den 2007 09 25 med det följande  och det är oroväckande att man faktiskt verkar vilja starta krig genom ombud dessutom.

Kontraorder!  Exit Out -Order By Proxy!

Läs här: En av de mest pådrivande bakom idén att slå till mot Iran var David Wurmser, Cheneys rådgivare i Mellanösternfrågor sedan 2003. Wurmser lämnade sin post i augusti i år ”för att vara mer med sin familj”, bekräftar vicepresidentens kansli för Newsweek.

Jag läser med bedrövelse att USA har startat någon form av task force and planning group via US Airforce som skall försöka hitta på något listigt sätt att hantera osäkerhetsfrågor angående Iran.

Den hemliga schackkrigsklubben sammanstrålade i Pentagon i Juni för att slå sina kloka huvuden ihop och presentera sitt förslag till krigsplan, utifall man inte kan förmå Iran att samarbeta och nedmontera sitt kärnvapenprogram.

Krig är ju ingen liten och okomplex apparat, så det måste noggrant planeras vad gäller strategier, risker och logistik samt resursallokering.

Det är väl bara att hoppas att dessa krigsplanerare har gjort sin hemläxa och läst på vad gäller att värdera osäkerhetsfenomen så det inte uppstår några tvivel, ang graden av hot, sårbarhet och konsekvenser.

Sedan är det kanske lämpligt om hökarna reflekterar över vilka antaganden som görs som inte behöver göras.

Vi skall fråga oss också om de har modet att som som ledare eller individer våga ifrågasätta sig själva och sina beslut?

Min förhoppning är att vi medborgare nu blivit ytterst vaksamma på att feltolkningar görs även av dem som utger sig för att vara experter. Och jag hoppas någon frågar dem om de känner till och utforskar sina faktiska valmöjligheter?

Jag önskar även att de nogrant reflekterar över och utforskar andra alternativ så det det kalla kriget förblir kallt och inte ljummet.

Läs artikeln här.

From The Sunday Times September 23, 2007
Secret US air force team to perfect plan for Iran strike

Project Checkmate, a successor to the group that planned the 1991 Gulf War’s air campaign, was quietly reestablished at the Pentagon in June.It reports directly to General Michael Moseley, the US Air Force chief, and consists of 20-30 top air force officers and defence and cyberspace experts with ready access to the White House, the CIA and other intelligence agencies.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: