AKTIV-PREVENTIV DIPLOMATI ÄR MÖJLIG GÄLLANDE BURMA.

Nike Från Samothrake Rottneros park Sep 09

Vi kan alla bidra till att bryta ner misstrons murar, och hejda ödesdigra tendenser i riktning mot tom konformism och propaganda.
(Dag Hammarskjöld 12 juni 1958)

Dag Hammarskjöld instiftade ett begrepp inom FN som heter, klicka: Aktiv Preventiv Diplomati. En diplomatisk process som i korthet ut på att underhandlingskonst utövas utan för närgången publicitet.

Dag Hammarskjöld menade att förtroligheten kunde öka och spänningen mellan motparterna kunde reduceras resultatrikare om försoningen utfördes bakom stängda dörrar.

Tillvägagångssättet syftar till ett enande och inflytande genom delaktighet av alla dem som är intresserade av fred men fria från direkt engagemang, av prestige eller egna intressen i de frågor tvisten gäller.

Metoden användes i en Bona officia, medlingsmission vid gränskonflikten mellan Kambodja och Thailand 1958.

Låt oss hoppas så att den inhemska befolkningen i Myanmar/Burma förskonas av de nu pågående och okontrollerbara händelser där våld föder våld och militärregimens fientliga ingripande enbart syftar till att behärska folket.

Dessa militära inblandningar har nu även spridit sig till att även gälla ingripanden mot nyhetsbevakningen skriver svd klicka….”Nio döda och 100-tals personer gripna – de senaste rapporterna talar om nya våldsamheter i Rangoon i Burma. Enligt obekräftade uppgifter söker nu militären igenom en byggnad efter utländska journalister som rapporterar från Rangoon.

”Vi tar hoten på största allvar”, säger Liselott Agerlid”

Vi hoppas att alla parter ska visa behärskning och hantera situationen på lämpligt sätt för att se till att den inte trappas upp, sade UD-taleskvinnan Jiang Yu till journalister på torsdagen.

– Burmas stabilitet bör inte rubbas, inte heller områdets fred och stabilitet. Läs hela genom att klicka här.

Om Mani Padme Hum och jag hoppas juntan lyssnar till kritiken och att tyst diplomati inleds snarast?

2 Responses to AKTIV-PREVENTIV DIPLOMATI ÄR MÖJLIG GÄLLANDE BURMA.

  1. Helena Palena skriver:

    När det handlar om makt blir det gärna slakt! Tyvärr! Generalerna är inga humanister. Dom tänker bara på sig själva. Fy farao!

  2. Ja, det är hemskt att veta att vi kanks einte får veta om övergreppen som begås och som kommer att begås efter det här, nu hoppas jag att vi inte tystnar för att det här är en nyhet utan att vi kan stödja efteråt, för det är då den egentliga kampen börjar..

    Hoppas du och familjen får en trevlig helg.

    Innerligt och Orangeröd kram..från Sunne
    om mani padme hum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: