NÄR MAKTHAVARE BLIR KORRUPTA

 https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

Igår kunde vi höra på nyheterna att Riksrevisionen riktar skarp kritik mot vissa biståndsprojekt och att det till och med förekommer korruption. Idag i DN kan jag läsa  Det förekommer oordning i huvuddelen av de granskade projekten, och varken Sida eller ansvariga revisorer har lyckats upptäcka ett stort antal väsentliga fel och oegentligheter 

I SvD lyder formuleringarna så här..

Statsminister Fredrik Reinfeldt har kort tagit del av Riksrevisionens rapport om biståndet. – Det är alltid alarmerande när vi får rapporter om att skattebetalarnas pengar inte används på ett bra sätt.

Särskilt allvarligt är det när pengarna skulle ha gått till behjärtansvärda ändamål, säger han till TT under sitt besök i Göteborg på tisdagen.

Toppen att Riksrevsionen granskar och tar tag i det här problemet.

I USA har man nu nyligen släppt en rapport från CREW Citizens for responsibility and ethics där man listat de 22 mest korrupta ledarmöterna inom kongressen. läs en rapport, klicka på det beige.  eller läs en sammanfattning här..

I den här amerikanska utredningen så konstaterar CREW att av de som finns på denna lista har ett antal fått lämna kongressen och en del är under federal utredning.

Representanterna är fortfarande med på listan för att de fortsätter att uppträda oetiskt genom att de fortfarande uttnytjar sina tidigare roller för familjens vinning och tillskansar sig ytterligare ekonomiska privilegier trots att uppdragen i vissa fall upphört.

Jag grubblar på om det inte är befogat med några resonerande tankar över om *någon* eller *några* skall listas efter graden av bristande ansvarskompetens öppet hos riksrevisionen på dess hemsida.

Är det inte berättigat när somliga väljer att bedåra med en politik som uppmuntrar till fusk,  och som eggar till kreativ fakturering samt ordlekar, de husållsnära tjänsterna. Och den alltför snabba utförsäljning av de statliga bolagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: