INFOGANDA OCH BLOGGHOTET

Det finns begrepp som infotainment Edutainment och infoganda. En form av subtil informationskrigsföring.

Jag skriver det här mot bakgrund av att det pågått en diskussion angående bloggandet och dess bidrag eller icke bidrag i samhället.

Senast var det Barbro Hedvall som stack ut hakan och jämförde bloggandet med det romantiserade dagboksförfattandet. Genom att göra på detta sätt så fördummar hon DNs och andra mediers abonnenter.

Kanske var det så att hon berättade sin egen ungdoms historia. Då hon i sina yngre tonår drömde att bli skribent författare eller journalist och övade sig i skrivandets konst och smusslade undan sin kära dagbok med hänglås. Hela ledarsticket andades fördom och det var helt tydligt att hon aldrig bloggpromenerat vilket hon borde göra.

Att många väljer att vara sin egen redaktör kan bero på att dagens nyhetsjakt inte är journalistik utan istället är något som kallas infoganda

Nyhetsfrisörer (spinndoktorer) lobbar in artklar om allehanda ting och vi matas med sublim marknadsföring för en politisk ingivelse eller komersiella impulser utan att vi egentligen tänker på vad det är PR för och objektiviteten är ett minne blott.

Nu senast kan vi ta Lars Danielssons debattartikel i DN om att förändra utrikesnämdens roll. Den som läst Boken i Maktens Skugga vet att han nästan ordagrant delger läsarna denna idé via sin biografi.

Vilket jag tycker media som intervjuat honom angående boken borde ha utforskat bättre.

Kanske man kan betrakta bloggandet som både infotainment och edutainment!

Läs en artikel om Operation Iraqi infoganda här..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: