FOLIEHATTSNYTT: PRIVAT VS ANONYMT

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Raven_302.gif

 

Jag uppdaterar idag 25 oktober med att det är positivt att DN nu uppmärksammar Integritetsombudsmannen Pär Ströms Varningar om den omfattande kartläggningen som sker via Communitys som My Space och facebook.  Och ja det kan bli ett högt pris att betala för att ha vänner på nätet

Och i USA så backade kongressen i Augusti ang de utvidgade möjligheterna till avlyssning av presumtivt illasinnande element, inrikes och utomlands.

Men det var en tillfällig återhållsamhet. Demokraterna har tvingats ge sig och baxar nu igenom ett förslag som innebär att möjligheten för NSA, National Security Agency avlyssna utomlands består och kanske till och med utökas De eventuella motståndarna inom Kongressen tvingas alltså att ge efter.

Nu skall det bli spännande att se hur lång tid det att att regissera liknande påtryckningar inför Riksdagen för kontrollpapegojan och övervakningsnarkomanen Thomas Bodström i sin roll som ordförande i Jutitieutskottet. För det är någonting välbekant över uppsikts och övervaknings gurglet som pågår här hemma och i USA.

Jag vill på ren svenska fortfarande ha möjlighet vara privat utan anonym påhälsning av utländska uppsiktsspindlar och anonym överhörning och medlyssning av aliens.

Läs hela : Democrats Seem Ready to Extend Wiretap Powers”Many members continue to fear that if they don’t support whatever the president asks for, they’ll be perceived as soft on terrorism,” said William Banks, a professor who specializes in terrorism and national security law at Syracuse University and who has written extensively on federal wiretapping laws”

Ni kan även läsa en artikel som heter.
Mass Spying Means Gross Errors

Och en artikel av James Bamford här som heter
THE NATION: Private Lives; The Agency That Could Be Big Brother

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/bodstr%F6mpapegoja.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: