KONTROLL OCH ÖVERVAKNINGSINFLATION

Övervakningsinflation

Bodströms bön
– Det viktigaste är att man kan se vilka personer som har varit i kontakt med varandra och var de har befunnit sig och när de har haft kontakt med varandra via mobiltelefoner eller e-post. Det är det allra viktigaste.

Vilka personer som varit i kontakt med andra personer är som vanligt godtyckligt. Och och övervakningslobbyisternas egen centerforward dribblar utsagor och inspel som framstår som stolpskott. Med sin argumentation använder han sig av den välkända ”hammarmodellen”

Bodström bemödar sig att övertala oss medborgarbarn om tvångsmedlens överlägsenhet. Våra lagstiftare borde nu även börja funder på hur ofta lagen skall uppgraderas då nya kommunikations-protokoll tillkommer hela tiden.

Han och andra lagstiftare inom den galopperande övervakningsindustrin framstår i bland som om de vore tillfälliga turister i cyberverkligheten. Jag vill likna det vid att i vårt öppna demokratiska samhället råder något som skulle kunna rubriceras som kontroll och övervakningsinflation.

Övervakningsinflation kännetecknar en Machiavellisk demokrati. Statens beskydd kommer att utföras med den Machiavelliska intelligensens främsta attribut nämligen misstro och kontroll. Mycket transpararens in,  lagom eller ingen transpararens ut.

För egen del tror jag inte att den här typen av avvägningar är värdeskapande (added value) för en nation. Beläggen är få som visar att dessa tvångsmedel är lönsamma, och Jag tror knappast att de ens är evidensbaserade. De faktiska kostnaderna är belagda med sekretess, samt priset för oskyldigt eller felaktigt utpekande kan aldrig mätas i pengar.

Jan Guillou har döpt sin senaste bok till fienden inom oss. Och det är nog så att Thomas guldlock Bodström ihop med andra trafikdatalobbyister borde ta sig en titt framför spegeln när de ställer frågan om vad, vem och vilka som hotar demokratin och det öppna samhället.

Förklaringen i sig skulle faktiskt kunna betraktas som en möjlig säkerhetsrisk!

Läs FRENDO Special:
Trafikdatalobbyisterna

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/vit%20hatt.jpg

Annonser

One Response to KONTROLL OCH ÖVERVAKNINGSINFLATION

  1. […] henne? Hon lystrar till namnet Beatrice Ask. Ni vet, hon som företräder rättvisa och demokratin? Det som har slagit mig som oftast, i samband med alla dessa turer, är att från hennes […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: