KRISHANTERING, KROGBESÖK OCH MORALONANI

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg
Och så bevittnar vi en moralonani utan dess like. Att Ulrica Schenström avgick var inte oväntat. Och det var nog den enda utvägen ur denna röra. Det som nu är otrevligt i sammanhanget är borgelighetens förtjusning över att alltid framställa sig själva som trovärdiga och måttfulla, dvs moderata. Och det epitetet kanske rimmar illa med ett vinintag för ca 500kr per person.

En normal siffra för en blöt och trevlig kväll på krogen i Stockholm. Hanteringen av ärendet är illa skött så är det. Men nuvarande statsminister har inte ljugit mer än andra statsministrar då de blivit tagna på sängen av felande medarbetare. Men varför detta ojande över dåligt ledarskap. Det vore förnämligt om viss media ojade sig mer över Mona S något tama ledarskap i affären med SSUs fuskande med medlemsantal. Eller att rosenfurstinnor och rosenfurstar pekar med något fastare hand mot dem som valfuskar inom det egna partiet. 

Men jag håller faktiskt med om att man skall kunna gå ut och dricka vin i egenskap av statssekreterare. Även om man kanske inte borde göra det då man har krisjour, samt att man kanske skall välja sitt sällskap bättre. Var detta en setup av den listiga reportern månne? 

Ulrica Schenström var i tjänst den kväll som hon fotograferades berusad på en krog. Det bekräftade statsminister Fredrik Reinfeldt vid en frågestund i riksdagen i dag. Det stod också klart att han förts bakom ljuset av Schenström

Att oppositionen nu slår sig för bröstet och kräver en öppen redovisning framstår pikant och kokett och andas skenhelighet. Detta då samma politiker själv bidragit till att hemligstämpla loggfiler andra fadäser under tsunamihanteringen.

Kanske var det en och annan från den då befintliga krishanteringsorganisationen som på annandagen själva var glada i hatten och satt och ”vuxensurfade” eller hade opassande gäster hemma på middag.

Och hur kommer det sig att en kvinna inte får vara glad i hatten. Det är välkänt att vi haft en del politiker inom rosornas eget parti som ibland varit synnerligen förtjusta i ädla drycker och krogbesök. Vistelser på Crazy ställen där rosornas fyllemössor med entourage inte ens  uppfattar kvinnors lättkläddhet. Eller kommunala politikers s.k konferensresor med oredovisade flytande tillbehör. Som dessutom betalats av skattebetalarna.

Sedan tycker jag vi kan fundera på hur det var när en känd SVT journalist vid namn Erik Fichtelius lät sig bespisas och uppmuntras av en regerande Statsminister. Borde inte även det undersökas så att det inte faller under rubriceringen mutbrott eller erkänna att det åtminstone är på gränsen till bestickning. Var det Erik själv som betalade, eller SVT eller gick notan på statsrådsberedningen.

Och vad är skillnaden mellan att tv4reportern Anders Pihlblad frotterar sig med statsministerns närmaste kvinna, mot att statsägda televisionens reporter förtroligt myser med den tidigare rosenfursten Göran Persson. Skillnaden är förstås att på den ena notan står mat och vin, samt på den andra notan står enbart vin. ”Oppositionen har förstås larmat och gjort sig till: de har ju dessutom ett intresse av att hämnas för gamla oförrätter”

Kom igen nu Krister van der Kwast, och granskande journalister sopa rent under hyckleriets matta och låt alla våra politikerbroilers och mediapittbulls vara med och betala notan! Innan ni drivs till att göra en pudel?

Läs mer här.. och här

Läs SVD, Holmberg: ”Klart att förtroendet minskar

Läs: Massiv kritk mot Reinfeldt: ”Att Reinfeldt har ljugit är det allvarligaste

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/madamemim_Hus%E5ll.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: