GIRIGHET, MYGEL OCH DUMHET

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

Jag halkade in på DN och läste en kommentar från en Catarina Elmsäter-Svärd. Hon ansåg att det stora skattetrycket uppmuntrar till fusk. Det är något sjukt över hela systemet. Det är ett högt skattetryck som tvingar fram sådant här.

Ursäkta, men jag tror dum, dummare och dummast tagit plats i folkviljans palats.

Jag kontrar frankt med ett uttjatat motargument som skulle kunna stå för det röda laget. De för snävt tilltagna utbetalningarna av socialförsäkringarna, eller nystartslönerna på ca 15000 kr uppmuntrar i så fall till mygel, fiffel eller svartjobb. Vilket begreppsparaply opponenten nu väljer att vandra under.

Det som jag saknar i denna omfattande mediarapportering är grävandet och frågan varför de s.k insiders medvetet väljer att trampa på sina chefers (svenska folket) tillit. Samt hur väljer media att framställa (framing) händelser och personerna. Det är ett uppdrag som borde intressera våra statsvetare och beteendevetare och framtida språkforskare.

Vi är ett förlåtande folk så länge vi inte blir förda bakom ljuset. Men då det blir för stor diskrepans mellan ord tanke och handling så har man själv inbjudit till en mediaschottis. Faktiskt! Oavsett om man tillhör det röda eller blå laget.

Mitt tips till statsminister Fredrik Reinfeldt är att han skall prata om vad som  inte är tillåtet/önskvärt att prata om.

Och jag undrar om inte tillsättningen av dessa tjänstemen även borde kunna föregås av offentliga utfrågningar. Är det inte dags att våga ta det intiativet.

Gå till valuebasemanagement och läs mer om framing

Appropå mygel girighet och dumhet i skarpa lägen,

Och för att ni skall få något annat att tänka på så skall jag bjuda in er till en annan blogg. Den är stark och den handlar om en tungt fd. kriminell kille Micha Lillesund, som försöker ta sig ur sitt missbruk och sin kriminalitet. Vi sitter brevid varandra och bloggar här i Sunne. Läs inlägget från bloggen ”På väg ur missbruk och kriminalitet : En Mördare berättar om straffet och konsekvenserna

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/bj%F6rnligan.jpg 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: