DATADELIKATESS och JÄV

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/cruella1.jpg
Dataintrång, nu får väl ändå scoopgrevarna ta och ge sig. Dataintrång är ett allvarligt brott och skall inte sammanblandas med slarv.

Charmerade var att läsa att Schenström bryskt och okänsligt strimlade dokumentet, trots att det borde ha behandlats som ett offentlig inkommande handling. Och därmed kunde det förväntas att det skulle registreras i statsrådsberedningens diarie.

”Om sådant material arkiveras, justeras, på annat sätt färdigställs eller skickas till annan myndighet, blir det genast allmän handling. Den blir därmed också offentlig om den inte omfattas av någon sekretess”

Eller så kunde någon uppärksam administratör/assistent haft den goda smaken att göra en påstötning till den rättmätige mottagaren.

Slutligen till en lite finkänsligare invändning. Om ”insiders” deltar i ett arbetsmöte och av misstag delgivits konkurrentens strategi. Då är mitt förslag att de som ögnat i dokumenten anmäler delikatessjäv eller jäv.

Och hur var det nu? Kopierades dokumentet för att hamna på ett mötesbord. Då tyder det på ett motiv av något slag. Uppsåtet är ej fastställt men finns där. Lite snitsigt så skulle jag vilja kalla förfarandet olovligt förfogande av e-posthemlighet.

Regeringskansliets arkivregler

Läs Hemlig s-post i moderata händer

mer här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: