ÄR GUDRUN ANTEMAR OCKSÅ EN INTEGRITETSHAVERIST?

Boop bo bedooo Whitfield Diffie boob be de do..

Boop bo bedooo Whitfield Diffie boob be de do..

Uppdaterad 2007 11 09.
En ny integritetshaverist Gudrun Antemar har gjort sig synlig. Och eftersom vi är på frammarch mot Orwellsamhället så är det väl helt i sin ordning att jag något osäkert inleder med nyspråk.   Och även om hon gjorde ett gott intryck på Oscar Swartz så verkar det som om förslaget fått hård kritik av datainspektinens dataråd Hans-Olof Lindblom. Läs DN alla svenskars information lagras

Tyvärr verkar det som om Sverige lagförslag kommer att gå längre än vad EU föreskriver rapporterar IDG och Christian EngströmPiratpartiet menar att det bryter mot europakonvetionen.

Våra politiskt folkvalda samt vissa inom media och olika maktcentra dristar sig ju ibland till att vilja framställa oss som är emot Bodströmssamhället som udda och otrevliga figurer. Och det är väl bara att tacka Thomas Bodström.

Som om vi också skulle vara ett hot mot demokratin eller renodlade rättshaverister. Det är lika korkat som att tala om absolut säkerhet. Då tycker jag att det är legitimt att på Orwellskt nyspråk kalla dem integritetshaverister

Jag har svårt att förstå hur våra folkvalda kan uppfatta att de nya tvångsmedelslagarna skall bli ekonomiskt lönsamma, men även bärkraftiga mot illvillighet genom att sovra i det gigantiska databruset.

Ytterligare en oanständighet att notera så tror jag det kommer införas något som skulle kunna betecknas som olovligt informationsutbyte.

Mums fillibabba. Mycket brus blir det.

Läs
Telefonsamtal ska

sparas i ett år

säpo vill skärpa spionlag

Out of the Ordinary Finding Hidden Threats by Analyzing Unusual Behavior

Besök Bruce Schneier och läs om boken Beyond Fear
Thinking Sensibly about Security in an Uncertain World

Why Data Mining Won’t Stop Terror

Läs Per Ströms Senaste Nyhetsbrev här

Svenska superdatorer klara för drift

Lagring av trafikuppgifter för brottsbekämpning

OscarSwartz nya postning

Idg: Trafikdata kan lämnas utan domstolsprövning

Andra bloggar om Bodströmssamhället

Frendo

Annonser

One Response to ÄR GUDRUN ANTEMAR OCKSÅ EN INTEGRITETSHAVERIST?

 1. Josef Boberg skriver:

  Hejsan,

  Ja Du – att lev ett FRITT liv i wår samhällsSYSTEM i dags dato är väl näst intill omöjligt, faktiskt… Idag gjorde jag den här kommentaren på http://carlbildt.wordpress.com/2007/11/06/avsky/#comment-23110 om den saken;

  ”KaChina, – Din uttryckta mening: “…men du skall aldrig få mig att tro att Bush-administrationen, den krista högern, är mindre galna än den islamska vänstern.” – slut citat.

  Tyvärr har Du nog inte så lite rätt i det, faktiskt… Vill därför repetera det jag skrev igår – som kommentar till Xkorpion lååånga inlägg på http://carlbildt.wordpress.com/2007/11/06/sol-over-tagus ;

  ”Tja – det kan väl kort och gott konstateras att Matrismodellen för att SYSTEM skall kunna roffa åt sig MAKT över folkmassorna är exakt densamma överallt i världen – och alldeles oavsett ifall det är åt höger eller vänster. I vart fall i mitt mer 66-årade livsperspektiv sett.

  SKAPA problemet – invänta reaktionerna ifrån vanligt folk – och ge dom sen den på förhand givna lösningen på det problem som SKAPADES.

  Snilligt enkelt faktiskt !

  Löser det någonting i wår värld ? Nja – knappast – enär aldrig problemskaparna = dom som har MAKTEN i SYSTEMEN aldrig koms åt elimineras – därför att ifall det är på G att hända då SKAPAR dom hela tiden nya PROBLEM = riktar folkets intressen åt ett annat håll – så att dom aldrig upptäcks som dom VERKLIGA problemSKAPARNA.

  Tja – snilligt enkelt det också faktiskt !

  Hur länge till skall en majoritet av alla världens “vanligt folk” gå på de här bluffarna och nitarna månntro ?” – slut citat.

  Ha det… 🙂
  vännen Josef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: