BURMA: SAKTA PÅ VÄG MOT DEMOKRATI KANSKE!

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/BURMA_OM.jpg

Medan glupska ädelstensinköpare står i kö för att anskaffa rubiner och andra ädelstenar så har Burma tagit några små inledande steg för att stärka Demokratin. Av de omtalade stringenta intelligenta sanktionerna blev det inte mycket. Stora är orden men av åtgärden syns inga spår. Alarmerande och uselt.

Att FN:s sändebud Ibrahim Gambari har stött på motvärn var ju ingen större nyhet och vi måste då göra våra röster lite högre för att nå fram. Avaaz har satt igång en kampanj igen. Den går ut på en mer genomgripande bojkott av Total och Chevrons varor.

Vi som privatpersoner kan ju hjälpa till och göra små saker. Vi kanske inte behöver önska oss rubin eller jade pyntat bling bling av tomten. Eftersom det ger juntan mer klirr i kassan.. Och köper ni jade eller rubiner på er semester i Thailand, så kan ni vara övertygade om att det kommer från Burma. På samma gång så är jag oroad för att vi som medmänniskor skall distansiera oss, då det presenteras en mångfald önskemål om västvärldens hjälp.

Privata affärer tar upp Burma men då tycker jag även att den tidningen även kunde informera om vad privata juvelerarföretag skulle kunna göra för att hjälpa det burmesiska folket. Det så att den inhemska folket fick ta del av de pengar som juntan plundrar dem på då de när sitt lyxiga leverne genom ädelstensförtjänsterna.

Namn på ett papper kanske inte betyder så mycket. Och löftet om mänskliga rättigheter har det dribblats med tidigare. Så det som måste till är då att ledarna måste kunna hållas ansvariga.

Åtminstone kan vi europeer ställa oljebolagens ledare till svars genom att undvika i att köpa bensin från deras chevrons texacomackar och så kan vi faktiskt välja att köpa någon annan olja än ELF:s motorolja (Total).

”Total has become the main supporter of the Burmese military regime.”

Aung San Suu Kyi
Nobel Peace Prize winner and last elected leader of Burma

Skriv på: No fuel for Burmese Junta

Privata Affärer Burma Skriver under på demokrati

DN: Lång kö till Burmas ädelstenar

DN: FN-kritik mot tvångsarbete i Burma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: