MONA SAHLINS BLAME FRAME RETORIK

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg
Mona Sahlin ger Not Invented Here syndromet ett nytt ansikte. Angående marginalisering och ökande klyftor i samhället.

När jag läser artikeln så funderar jag på om människan haft någon rådgivare eller nyhetsfrisör som uppmanat henne att skriva så svavelosande. Eller så har hon haft spökskrivare Bloggaren Jinge funderar även han i samma banor. Om det är så att hon tar råd från kommunikationskonsulter så borde de sparkas omedelbart eftersom de får henne att fastna i blame frame retoriken.

Jag förstår att många upplever det som om att oppositionen fått ny energi och att de börjar staka ut strategin för ett eventuellt maktövertagande 2010. Men jag tycker att det är motbjudande att hela tiden använda alliansen som syndabock, och för mig blir inte hennes utspel övertygande.

Att vara förargad på sin motpart är ok. Men det är förödande för politiken att överutnyttja debattutrymmet, samt hyckla om svek när man suttit i så många år i maktposition. Den tidigare regeringen med Machiavelli från Vingåker som kusk ägnade sig själva åt ideologisk trolöshet och bidrog sannerligen till den ökande marginaliseringen i samhället.

Vad Mona Sahlin och SAP behöver göra är att skickligare kontexualisera partiets och rörelsens framtida tillvägagångssätt. Rådgivarna och den socialdemokratiska tankesmedjan behöver hitta nya fräscha ingångar och fortsätta omforma rörelsen till en samtida socialdemokrati. Men jag tror SAP begår ett politiskt självmord om de försöker kopiera in de idéer som Alliansen vann valet på.

Som partiordförande i opposition så ska hon idka en lyssnande retorik, vidareförmedla och re-frama rörelsens nya stringenta och vässade politik. Tyvärr så misslyckas socialdemokratins politiska trianguleringen kapitalt då Mona sitter vid kuskbocken. Och jag upplever henne mer som en politisk agent provocateur och budskapet blir kontraproduktivt med sin sin blame-frame semantik.

Mona Sahlin DN debatt: Reinfeldts falskhet ett historiskt svek”

DN Ledare Desperat av Sahlin

Andra bloggar intressant om Mona:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: