POLITISK SVINGPJATT OCH POLISKAOS.

36 Rapp från Pattmaja2 varkn mer eller mindre.

36 Rapp från Pattmaja2 varken mer eller mindre.

Uppdaterad 2007 12 07 14.22

Det råder kaos inom polisen. Så uttryckte sig Thomas Bodström i en politisk debatt. Och som ni förstår så följde jag spänt utvecklingen på TV.nyheterna igår kväll.

DN och Thomas Bodström annonserade att Stefan Strömberg kommer att avgå. Det tror jag inte han kommer att göra eftersom medarbetarenkäten visar på bättre resultat än tidigare. Jag hade fel han avgick eller rättare sagt han blev degraderad till generaldirektör inom justitiedepartementet.

Sedan kan jag ju tycka att rikspolischefen kunde vara tydligare med att presentera det arbete som har gått bra, dels motivera sina anställda externt via en debattartikel eller i tidningen Svensk Polis. Och kritisera internt.

En bra ledare som vill utveckla sina medarbetare kan ju tänka på att ge positiv feedback enligt 80/20 modellen. Dvs 80 % beröm samt 20% kritik.

Och Thomas Bodström tillsatte Rikspolischefen för att iscensätta ett stort förändringsarbete. Jag förstår uppgivenheten över det administrativa som polisen tvingas göra för att man skall se vart det behövs effektiviseras. Men inom privat näringsliv så är det ingalunda något nytt att man försöker mäta vad man får ut per debiterbar timme. Sedan undrar jag även var länspolismästarna finns i denna soppa.

De borde ju ha framfört kritiken från sina medarbetare högre upp i ledningen. Att RPS och Stefan Strömberg ensamt skall bära huvudansvaret är fel. Eftersom det verkar som om det finns många bromsklossar. Och den hierarkiska strukturen gör att medarbetare inte gärna korssluter inom organisationen. Nu rann bägaren över och jag hoppas att det kommer till stånd en dialog istället för att hela tiden kräva den ene eller den andres avgång.

Under riksdagsdebatten uppfordrade Thomas Bodström Justitieminister Beatrice Ask att kraftigare styra RPS rikspolisstyrelsen och förtydliga målen. Och den socialdemokratiske svingpjatten Thomas Bodström proklamerade bryskt att det råder kaos inom polismyndigheterna i Sverige.

Han t.o.m. manar till ministerstyre! Där ser man! Sedan har vi ju det här med operativa rådet som iscensattes förra året av rikspolischefen.

Här menar Bodstöm att det råder en konflikt mellan RKP rikskriminalpolisen och RPS rikspolisstyrelsen, angående den nu föreslagna FBI modellen som skall bekämpa den grovt organiserade brottsligheten. Varför då?

Är operativa rådet och ett svenskt FBI måhända samma sak. Media och politiker kan ju ha omtolkat Rikspolischefens förslag, och döpt om operativa rådet till ett svenskt FBI då de förmedlar en nygammal nyhet.

Tänk vilket sammanträffande ang polisens KAOS teori. För idag kom bitande klander mot Rikspolischefen Stefan Strömberg och Rikspolisstyrelsen RPS från tre polischefer. Jag tycker nog att det ligger mycket tänkvärda ord i det Stefan Strömberg förmedlar då han menar att det råder kompakt motstånd mot att lyfta in annan kompetens än rent polisiär inom kåren.

Jag tycker det är vettigt att Ledningen inom Rikspolisstyrelsen försöker bryta upp den s.k. kårandan och de knepiga vi och dom strukturerna inom lokal och regional polismyndighet. Jag vet allt för väl vad negativ kåranda innebär.


DAGENS INBRYYYYT!

Blir det inte väldigt fånigt då Polisens Piket i Malmö försöker leka SAS, special air services.  De har utformat och sytt på ett tygmärke på sin uniform.  Märket är snarlikt SAS emblem. Funderar och undrar om Polisens Piket är tränade att använda dolkar i närstrid, pang pang!

SAS emblem kolla wiki

BLÅLJUS.nu : Starkt misstroende mot Stefan Strömberg Rikspolischefen avgår Läs skrivelsen till Beatrice Ask

Polisen kraftsamlar mot grov organiserad brottslighet

DN artikel från april 2006 Nationell plan mot grov brottslighet

Vässade verktyg mot den organiserade brottsligheten Folkpartiet!

Rikspolischefen saknar all insikt om polisarbete”

Rikspolischefen: ”Det saknas öppenhet”


Enkät visar på ökad trivsel

Stefan Strömberg blir generaldirektör

Svensk Polis 2.0 säger inte apajävul.

Svensk Polis 2.0 säger inte apajävul.

Annonser

One Response to POLITISK SVINGPJATT OCH POLISKAOS.

  1. korrigerad länk SAS Wiki 2009 08 31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: