BEATRICE ASKs URSPÅRNING ang avgående RIKSPOLISCHEF

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/annette%202.jpg

Uppdaterad 2007 12 29

Rikspolisstyrelsens huvuduppgifter är att utöva tillsyn över Polisen och verka för planmässighet, samordning och rationalisering.

Rikspolisstyrelsen kan också, på regeringens uppdrag, leda polisverksamhet för att förebygga brott och avslöja brott mot rikets säkerhet.

RPS beslutar om hur de medel som statsmakterna tilldelat Polisen ska fördelas mellan polismyndigheterna. Dessa tre rader hittas på polisens hemsida under rubriken så styrs polisen.

För mig verkar det som fd. Rikspolischefen Stefan Strömberg till fullo förstått sitt uppdrag. Han hade hårda nypor inom domstolsverket och fick stå ut med vass kritik från både domare och åklagare. Hela ärendet är fruktansvärt illa hanterat och jag hoppas det blir en utredning ang förfarandet. Klandervärt oetiskt och förkastligt.. Fy fy!

Men nu blir jag brydd eftersom det raporteras att Rikspolismyndigheten skulle gå med ett underskott på ca två miljarder..och att detta skulle vara anledningen till Stefan Strömbergs fall.

Alltså! Den förre Rikspolischefen Stefan Strömberg utövade tillsyn samt verkade för samordning och rationalisering. Ett uppdrag som inte var behagligt, och fick många poliser i den yttre tjänsten att se rött.

Det som berör mig mest illa i poliskaoset är faktiskt justitieminister Beatrice Asks dumma eftergivenhet. Och att hon gick i det lömskt gillrade bakhållet. En fälla som som var iscensatt av polisfacket ihop med Thomas Bodström. I och med att hon gjorde som hon blivit tillsagd av Justiteutskottets ordförande så underkände hon därmed också själv sin politiska roll och ledning.

Bodström erkänner ju att han utövat indirekt ministerstyre dels genom sig själv i rollen som justitieminister, samt ihop med sin statssekreterare. Han tillgrep då det verktyg som omnämns i andra stycket , kan på regeringens uppdrag leda polisverksamheten.

Om Svingpjatten Bodström nu varit en så god brandsläckare hur kommer det sig då att denna brandhärd återuppstod och fick bränsle just nu?

Hur kommer det sig att  Bodström inte  använt sina ledartalanger, empatiska insikter och rättsvårdande erfarenheter och rensat i poliskaoset? När kommer det en journalist som vågar utforska det här grundligt.

Beatrice Ask borde i detta läge ha tagit Rikspolischefens och Rikspolisstyrelsens parti. Och jag är av den uppfattningen att de var, och är på rätt väg.

Det ligger mycket i förslaget initierat av Stefan Strömberg. Jag tror att arbetet med den organiserade brottsligheten mår bra av att centraliseras. Det är på både gott och ont att den lokala polisen känner till sitt bus. En fara är att man  lätt blir hemmablind och ser genom fingrarna eller att man letar efter fel typer av brott samt att man kanske inte har riktig koll på situationen

Det är väl bara att nämna Carin Götblads trassel. Dels i Visby med ett eventuellt riggat knarkbelag och och så var det ju det där med operation PIA och MC tjallaren som Bodström fixade ny identitet till samt Olle Liljegrens vapenhantering etc..

Sedan skulle jag vilja veta hur mycket pengar de olika länen spenderar i informantarvoden. Och om tjallarpengen används på ett acceptabelt sätt så att myndigheten får sin value for money. 

Sedan kan det mycket väl vara så att ett län kanske håller på med en omfattande utredning mot ett buselement och så gör grannlänet ett ingripande mot någon i busets bekantskapskrets. Ingripandet kan ju faktiskt störa den omfattande utredningen hos det andra länet.

Jag efterlyser faktiskt lite distansierad självkritik från länspolismästarna samt polischefer ute i landet . Då kanske den effektive polisen i yttre tjänst skulle slippa mediadrev och ogina påhopp från den okunniga allmogen och andra skabbrävar

Justitieminister Beatrice Ask kan nu istället utse Thomas Bodström till vice Rikspolischef så att vi slipper honom inom politiken.

Honnör och Uppriktigt uppgivet och förbannat Vresigt.
Pattmajan2 von Glock

Miljardsmäll blev polischefens fall

Fackförbundet ST kommenterar Stefan Strömberg´s avgång som rikspolischef: Klandervärt av justitieministern

Strömbergs hårda nypor fast snällare

Orädd polischef med uppdrag att förändra, artikel från BRÅ om Stefan Strömberg

Infiltratör misstänks för nya brott

Årsrapport från RPS personalansvarsnämnd, PAN

Annonser

2 Responses to BEATRICE ASKs URSPÅRNING ang avgående RIKSPOLISCHEF

  1. Helena Palena skriver:

    Jasså. var det så enkelt att Strömberg bara ville spara! Vår press är ju som den är – man får aldrig läsa sanningen. Den får man gissa sig till. Bodström och sossarna tror väl att Sverige går under om inte dom får köra och slösa på!

  2. Precis. Helena, förändringen handlar om att se vart pengarna tar vägen och hur man ev kan standardisera vissa arbetsmetoder. Men det tycker inte killarna på fältet om eftersom de då måste redovisa vad de gjort i ett affärsstödssystem.

    Och kom ihåg Nu att det var Bodström som letade fram Strömberg. Först fick han som han ville dvs. att få jutitieministern att verka inkompetent och sedan kan han ta åt sig äran för att han gjorde något åt saken.

    Vad gäller gammelmedia så vinklar de ju som om att Stefan Strömberg gjort katastrofala missgrepp, vilket han inte har. Det är bra att polisfacket säger ifrån och det skall de göra även på debattsidor men de skall även vara lite självkritiska det tycker jag faktiskt…

    Må så gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: