NYTT AVTAL och STINGSLIGA KONSTAPLAR

uppdaterad 100209 med tågskugga

Jag tror visst att media börjar slacka efter lite i turerna efter Strömbergs avgång. Så jag fortsätter väl på Polistemat i rådande avtalstider.

För det är inte bara Stefan Strömberg som har det lite si och så med förtroendet i så fall. Det har även polisförbundets Jan Karlsen och kanske ville han genom sina mediautspel visa att han var en trygg kille att lita på, då han mejat igenom ett skitavtal för många poliser. Trygghet och Rättvisa! Inte gäller det de underbetalda poliserna i yttre tjänst i alla fall.

Det nya avtalet verkar innebära försämrade arbetstider, låg OB ersättning etc. Mer kulor i loppet annars börjar vänner av ordning tröttna. Och de kommer definitivt inte att göra som den genomruttna centralstyrande Rikspolisstyrelsen vill. Detta är deras uppfattning inte min som ni minns.

Många poliser är oerhört missnöjda med att förbundet och Jan Karlsen försämrat för sina medlemmar. Storstadsregionerna vill bryta sig ur och bilda sig ett eget förbund.

Polislönen är för låg det medger jag. Och kanske skulle man nå bättre resultat om det dels fanns en fast lön och en rörlig del kopplad till måluppfyllelse av ”pinnkontrollen” Så kan polisen i yttre tjänst få den monetära uppskattning de vill ha men inte säger i klartext. Det gnölas nästan alltid uppfodrande om den nya prestationsbaserade eller den individuella lönesättningen. Aldrig är konstapeln på fältet nöjd.

En annan sak jag vill ta upp är om Rikspolisstyrelsen någonsin funderat på att göra vissa materialinköp i samverkan med Försvarsmakten till de tuffa vapenfetischisterna som figurerar inom Myndigheten. Detta för att kanske skära lite i kostnaderna.

Det som då skulle kunna vara aktuellt vore saminköp till  Nationella insatsstyrkans och Piketens HK53 eller MP5, Distraktionsraketer, dolkar? Och kanske militärliknande dekaler.

Myndigheten kanske borde överväga att börja diskutera ang detta fält. I alla fall utforska om man kan borra och komma överens i de olika kravspecifikationerna. Men det kanske redan görs?

Får inte polisen som de vill så kan de ju alltid ta till maskning eller vägra arbeta övertid.

Återkommer strax det plingade i raxen…
Det var blåbäret Räven,

MVH

Pattmajan2 von Glock

Först till Tillit Vinner!

Insändarstorm mot nya avtalet

AVGÅ, KARLSEN

Piketpolis föreslås få prickskyttegevär

Användandet av informatörer i Polisens kriminal- underrättelseverksamhet pdf rapport som påvisar vikten av nationell styrning ang tjallpengen

Mer pengar och tidigare pension – men längre arbetstid. Artikel från polistidningen


Polis dömd efter spaningsövning


Polisens våldsanvändning Etiska rådets överväganden vad gäller polisens tillgång till särskilda hjälpmedel vid våldsanvändning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: