KLYSCHBINGO! HALVTAKTARE GÖR SITT INSTEG

 

 

 

gone fishing eller metodtriangulerar.

gone fishing eller metodtriangulerar.

 

 

Det är något härligt nyfriskt över den politiska retoriken som Alliansen bemästrar.

I god nyspråksanda så hittar de kreativa spinmästarna på fantasifulla begrepp. Detta för att förvilla oss medborgarbarn att det är nya revolutionerande arbetsreformer de med stor framgång genomför.

Läste Per Schlingmanns debattinlägg som är döpt ”till nu gör vi Sverige mera rättvist” i Aftonbladet. Och så mycket nytt kom han ju inte med. Moderaterna ihop med andra ordvrängare bankar in begreppet utanförskap så fort de vill göra lite PR för sin arbetslinje.

Sedan glömde partisekreteraren klädsamt att nämna att nystartsjobben kanske inte gått riktigt lika bra som alliansen och moderaterna förväntat sig. Och Statsministern i sin intervju uttryckte sig ganska så ogenerat då han försvarade inkomst garantin. Och som en inkomstgarnantimottagare uttryckte det man är ju dum om man går och jobbar

Det blåser på toppen och därför är det bra med en bro mellan arbeten. Det var inte hans mest klädsamma svar jag hört och jag förstår om förtroendet för honom sjunker.

Det är nog dags att kalla in förstärkning i form av lite träning. Halvtaktaren rekommenderar Gaia leadership.

Jag hoppas Statsminister Fredrik Reinfeldt med entourage lyssnar noggrant till förre ÖBs Johan Hederstedt goda instruktioner. Räcker inte det så bör han köpa en bok som heter direkt ledarskap så han lär sig hantera kuskbocken och undersåtarna lite mer framgångsrikt än under år 2007. Annars kan han ju rådfråga sin mamma som tydligen är expert inom ledarskapsfältet.

För han och dreamteamet vill väl satsa på hållbart ledarskap och good governance och eventuellt revidera sin och sina riksdagskollegors värdegrund. Jag tycker det är tvivelaktigt etiskt att behålla inkomstgarantin i så lång tid som två år mot bakgrund av de hårdare krafttagen mot social och arbetlöshetsförsäkringstagarna.

Vore det inte lite mer klädsamt om man även välkommnade in människor in i mångfalden istället för detta eviga tjat om utanförskapet. Snälla gör en perspektiväxling. Jag börjar verkligen ruttna på begreppet. Jag tror jag räknade till sex st utanförskap i partisekreterarartikeln.

Alliansens arbetslinje erbjuder halvtaktsarbete som ett insteg in i arbetsgemenskapen? Smaka på den framställningen ni. För mig låter det som nygammal politikervals.

Vad är det egentligen för skillnad på Reinfelds halvtaktsjobb, instegsjobb och arbetsträning. Är någon snäll och upplyser mig om differensen.

2007 populäraste ord bland politiker= utanförskap

Läs om sustainable leadership mer här

 Läs om framing och reframing på rockridge institute

Ge mä jobb måste försörja familjen i Rosenbad

Ge mä jobb måste försörja familjen i Rosenbad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: