ANALYSPÖLSA OCH DAGENS GRILL

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/cruellaI.jpg

Färska siffror visar att 80 av Sveriges Kommuner ser en ökning av personer som kommer från A-Kassan in till socialbyråer runt om i Sverige. Men jag är rättvis så jag talar även om att de minskar i 210 kommuner.

Det vi serveras i gammelmedia är en felaktig föreställning och det går inte att ta miste på vilka avsändarna är. Jag upplever att arbetslinjen fungerar hyggligt även om några kommuner som här i Värmland ser en ökning av socialbidragstagare. Det blir en övertydlig riktning på vissa mothugg från Media. Och Mona Sahlins framing skevar ang. alliansens arbetslinje . Dags att ta ett kliva ut från humle och dumleskafferiet i Rosenbad nu!

Jag fattar fortfarande inte att Socialdemokratin eller Alliansen med en så stor partiorganisation och kommunikationskonsulter kan få till en snärtigare framställning. Please, instegs och halvtakts jobb. Det kan ju uppfattas som en politiker snoa och då gäller det att hålla takten

Politiker ska bekämpa ”utanförskapet och marginalisering” med argument som att vi inom vår rörelse/parti bistår den kreativa mångfalden. Ytterst handlar det om att attrahera, behålla och utveckla rätt kompetens oavsett bakgrund som lantmännen skriver på sin hemsida” Snälla politiker sluta upp med att tjata om utanförskapet någon gång. Vi medborgare är inte dumma i huvudet utan budskapet är uppfattat och noterat…

Däremot så serverar SVD en dagens grill. De upplyser om att lågavlönade blir sjuka av pendling och det kanske alliansen bör se upp med då de tvingar människor att flytta eller ta arbete på annan ort.

Det är inte lätt förmå Politiker och Journalister till en självrannsakande konsekvensanalys av analyspölsan trots att fakta kommer och biter dem i svansen.

Läs :Ekonomiskt bistånd kvartal 1-3, 2007, socialstyrelsen
Andra bloggar intressant om mångfald utanförskap kreativitet

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/humleodumle2.jpg 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: