REFLEKTIONER ANG POLISSTUDENTBLOGGERSKAN!

 

Spik I foten? Nej inte nu det var 1977 i Kent.

Spik i foten? Nej inte nu det var 1977 i hos Hugh Johnson när jag prova vin. Vet Ni inte vem han är kolla här då? http://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Johnson_(wine_writer)

uppdaterad med info om Hugh Johnson 09 07 29

Jag lovade att jag skulle återkomma ang. polisstudentbloggerskan, här i Värmland och jag har funderat hela helgen fram och tillbaka.   Tidigare inlägg här.

Att skriva att ”Jag skulle vilja sparka på dig bara för att jag kan” eller att uttrycka att man vill mörda, eller skada någon för livet?” anger för mig att det finns själssår som kanske kommer att triggas igång hos denna kvinna.

Triggern kan övergå i aggressivitet då hon kanske måste gripa en person som gjort sig skyldig till trafikbrott och som kört under påverkan av droger/alkohol.  Alltså en förhöjd risk av användande av onödigt mycket våld.

Vad händer i denna kvinna då hon kanske omhänderta  döda trafikoffer som är så tillfogade av skada att de kanske inte är identifierbara. Att vara verksam i yttre tjänst innehåller detta slag av arbetsuppgifter. Jag vet ju hur illa berörd exxet var efter sådana utryckningar. Det är framförallt flera dimensioner som ger upphov till tankar i denna artikel.

1. Antagandet om Hämnd. Är det verkligen hämnd som drivit henne att söka polisutbildningen eller är det en framställan ett onödigt antagande (framing) som artikelförfattaren Karin Sidenvall vill få oss att tro.

2. Kollegor har reagerat på att hon verkar labil. Hon uttrycker sig nedsättande om invandrare, det anger ju att det kan finnas smygrasim i hennes individuella värdegrund och männskosyn.

Hög etnocentrism är inte bra för det yrke hon i framtiden skall utöva. Har hon även höga utslag av det som kallas neuroticism, ängslan och lynnnighet så blir jag bekymrad. Här kanske graden av psykoticism, dvs. egocentricitet impulsivitet och känslokyla och oförmåga till empatisk inlevelse även tydligare och grundligare måste undersökas och tilloch med ifrågasättas.

Det kan även finnas andra dolda negativa värderingar som kan påverka hennes framtida yrkesutövande

3. Hur orkar hon med sina fyspass? I bloggen står tydligen att läsa att hon har ständig värk?

4. Hur går egentligen antagningen och urvalet till polishögskolan till? Borde inte labiliteten och etnocentrism ha kommit fram i urvalstest och vid en kartläggning av hennes personlighetsdrag och i samtal/intervju hos polispsykologen. Har hon duperat dem? Jfr Commander Trait Inventory, Carlstedt. En manual och ett testbatteri som används vid antagning till officershögskolan.

5. Utsätter hon kollegor för fara och risk med sin inställning? Kan de känna tillit och tilltro till henne i ett arbetslag?

Annonser

2 Responses to REFLEKTIONER ANG POLISSTUDENTBLOGGERSKAN!

  1. Var tvungen att ändra till en fräsigare bild.
    Betty on Route 66, Honnör west point style..

  2. Ang spik i foten så lägger jag till denna länk.://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Johnson_(wine_writer)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: