NYSTARTS och INSTEGSJOBB INGEN STOR SUCCÈ

Strukturell diskriminering har ni hört talas om det eller?

Strukturell diskriminering har ni hört talas om det eller?

Jojo när fan blir gammal blir han envis. Bosse Bylund var på TV i morse och rätade ut begreppen.

Nystartsjobben för långtidsarbetslösa är ingen dundrande succé. Så nu hoppas jag att jag slipper få höra något mer pompöst orerande i TV soffor från partisekreterare Per Schlingman och Vice statsministern Maud Olofsson samt andra mumlare i talarstolen på blaséholmen. Jag tror minsann ni hamnat i någon sorts *utanförskap*

Att det blivit fler inrapporterade tjänster och att det har skett en fördubbling av dessa är härligt och det har skett under de senaste två åren.Så där kan nog inte ens Alliansen ta åt sig hela äran. Det är nog tant och farbror konjunktur som har ett finger med i spelet.

Instegsjobben för invandrare var heller inte förenat med någon framgång så nu finns det något att bita i. Jag formulerar det lite finkänsligt och påstår att insteg och nystartssatsningen fungerar i halvtaktsfart.

Jag har länge hävdat att det är något fel med organiserandet och ansökningsförfarandet hos presumtiva arbetsgivare. Som det verkar nu så vill de tydligen inte få långtidsarbetslösa att göra en comeback på arbetsmarknaden.

Vad vi behöver nu är tydliga besked och en omfattande strategi från regeringen tillsammans med intressenterna och representanter från arbetsgivarorganisationen. Det behövs skarpa besked och handlingsplaner om hur man tänker angripa denna ovilja till att anställa de nu nyfriska etc.

Alliansen ta itu med den här varianten av diskriminering på arbetsmarknaden på allvar nu. För det är vad det är i ren klartext. En medveten exkludering av långtidsarbetslösa eller långtidssjukskrivna samt nyanlända invandrare.

Dags för Alliansen att markera att denna ovilja att inkludera dessa grupper inte kan accepteras. Alliansen bör nog tänka på att värna de kreativa olikheterna på allvar.. Mångfaldsarbete kallas det!

Innerligt från en fräsande och vresig halvtaktare!

fallskärmshopp från borgen, Vem åker?

Fallskärmshopp från Borgen. Vem åker?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: