PRIVATA REFLEKTIONER ANG. DEN MISSTÄNKTE KOMMISSARIEN


”Kommissarien har blivit telefonavlyssnad”
Något som hans advokat har invändningar emot. Kommissariens yrkesintegritet har blivit ifrågasatt. Stackarn då. Andra oskyldiga får sin yrkesintegritet och privata integritet ifrågasatt varje dag.

Och advokaten undrar varför kommissarien fortfarande fick vara i tjänst. Samt att bevisföringen kan tänkas handla om överskottsinformation.

Skäligen misstänkt och på sannolika skäl misstänkt är väl de två kategorier som i brottshänseende kan motivera telefonavlyssning. Jag har för mig att de nya vässade lagförslagen kan innebära att personer kan komma att bli telefonkontrollerade pga. att straffvärdet vid brottsmisstanke ligger vid 2år eller mer. Alltså är fallet intressant ur många olika perspektiv.

Jag kan inte hjälpa att jag tycker det här blir en aningen smaklöst när advokaten pläderar om integritetsintrånget. Ja vulgärt faktiskt. Nu förnekar visserligen den möjligen brottsaktive kommissarien att brott har begåtts. Och något annat är inte att vänta. Han vet ju att det är förundersökningteamet som skall bevisa hans skuld.

Det kan säkert vara så att någon från den undre världen velat sätta dit honom. Men jag skulle inte bli överraskad om den misstänkte kommer att uppvisa spelvinster eller travbongar som en anledning till sin goda privatekonomi.

Möjligen kan det även förhålla sig så att Kommissarien T. Å. har en enskild firma eller sidorörelse där livvakt/utredningsarbete ingår. Och att det var i denna ställning han agerade då han eskorterade affärsbekanta in på Amaranten.

Nu tror jag inte privata livvakt /utredningssysslor är förenligt med de bisysslor som är lämpliga för en polisman av hans rang som fastställs i Lagen om Offentlig Anställning, LOA

TV4 Kriminalkommissarie åtalas för mutbrott

Annonser

One Response to PRIVATA REFLEKTIONER ANG. DEN MISSTÄNKTE KOMMISSARIEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: