UR CIA-BUNKERN KOM ETT ERKÄNNANDE

can you give me some water.
Uppdaterad 2010 06 18 med bild hemlös räv
Då kom äntligen det medgivande som vi väntat på. Tre stycken har blivit utfrågade med den utvidgade förhörstekniken, waterboarding, erkände Mr Hayden. Och vi bör hålla i minnet att CIA och deras utfrågningsmetoder är ett ärende. En annan fråga är intervjumänniskorna från militäravdelningen och deras vilja att utöva lite kärvare inflytande och påverkansmanövrar.Vita huset anser att metoden har räddat liv, och det är möjligt troligt och kanske även rimligt att anta. Men tekniken strider fortfarande mot genevekonventionen, och är alltså att betrakta som en kriminell handling.

Mr Fratto talesmannen för Vita Huset, säger att CIA kan komma att använda denna metod om presidenten ger sitt godkännande, beroende på omständigheter. Läs mer här

För att återgå till Mr Hayden och hans uttalande. Han menar nog att det möjligen skulle kunna vara på det viset att CIA ansvarar för tre skendränkningar. Medan att han inte kan yttra sig angående antalet vattentorterade utförda av den militära sidan.

Jag är i alla fall inte så naiv att jag tror att waterboarding är den hemskaste och mest kriminella av förhörsmetoderna. Jag tror det förekommer ännu värre saker, och att det är därför förhörsband har blivit förstörda. Självklart förstår jag avsikten och viljan att göra en display of power. I synnerhet då terrorister halshugger kidnappade fångar live på Youtuben. Det är avskyvärda tilltag. Det förnekar ingen.

Det här är ett känsligt ämne att föra ett vettigt samtal om. Eftersom det är så lätt att tappa tråden. Och den som är för dessa utvidgade frågemetoder dödar ofta samtalet genom att ställa frågor av typen. Hur menar du att vi skall vi få fram ett erkännande då, jävla terrorist-kramare? Genom att bjuda på karameller och sörpla te.

Och fortsätter sedan. Inget mer daltande med fanskapen.

Vi flyttar alltså fokus till något trivialt som inte fanns med i ursprungstråden. Eller så benämner vi som är emot vattentortyr våra motståndare till fascister eller andra invektiv.


White house defends waterboarding

Läs US ‘may’ use waterboarding again BBC News

Reuters CIA says used waterboarding on three suspects

Annonser

One Response to UR CIA-BUNKERN KOM ETT ERKÄNNANDE

  1. uppdaterad med bild fotad i Stockholm Drottningatan 2010 06 16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: