DET ODEMOKRATISKA VANSINNET ang FILDELNING

 

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/farliga%20pirater.jpg  

Att sätta demokratin ur spel tycks vara den karakteristiska modellen då ekonomiska intressenter, statsmakt och myndigheter nitiskt vill stävja fildelare. Först Danmark, och nu skall brittiska fildelare blockeras från sina leverantörer. Det fanns en tid i Europa då samhällshotande människor brändes på bål. De skulle bestraffas med döden. Det för att de behärskade kunskap som var förbehållen en viss grupp människor.  

Är förföljelsen av fildelare den moderna tidens häxjakt? Trakasseriet som pågår är knappast en vinst för det som påstås vara ett modernt, transparent och demokratiskt samhälle. Det skapar inte heller gynnsamma förutsättningar för de innovationspassionerade. De ekonomiska intressenterna + vissa inom statsmakten, det som jag betraktar som plutokratier, verkar enbart anse att fildelare är en sorts subversiva element eller dissidenter. 

Varför ska de här människorna jagas så intensivt? Vad är nästa steg? Att engelsmännen skickar fildelande pirater, opinionsbildare och s.k. fildelningsterrorister med rendition express?  

Oavsett vad vi nu tycker om fildelningens vara eller inte vara, så måste de demokratiska principerna följas. Och varför kan vi inte titta på fildelningen ur det värdeskapande filtret.  

Det finns säkerligen mycket som kan omvandlas till affärsnytta i denna typ av aktivitet. Motståndarna hävdar envist att de skulle förlora en massa pengar. Det går att göra innovativa affärsmodeller. Men det verkar inte som om giganterna inom upphovsrättsindustrin har modet att tillgodogöra sig kreativiteten. De känner sig istället hotade av fildelare. Barnsligt! Och genom sitt beteende så erkänner de samtidigt att det finns mycket uppfinningsrika talanger.  

Och dessa begåvningar har säkerligen redan hittat effektiva motmedel att kontra dessa odemokratiska dumheter med.

 

Lästips : Internetusers could be banned over illegal downloads

Fildelare slängs ut från internet

Andra bloggar om: fildelning, upphovsrätt, kontrollsamhälle, datalagring, the pirate bay, tele2, artikel 29, storbritannien, internet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: