DAGS FÖR FRAMTIDSSNACK!

Intreiör Fanny Huss/Fanny Uddes butik, i Juloriatoret som det ser ut idag

The past is of no importance. The present is of no importance. It is with the future that we have to deal. For the past is what man should not have been. The present is what man ought not to be. The future is what artists are. Oscar Wilde!

Varför är det så svårt för oss individer att lära oss tänka ”outside the box” Allt förmånga av oss hemfaller åt barnets svartvita tänkande. Även jag, men jag kämpar för att bryta det.

Någongång måste vi lära oss att förstå att dåliga beslut idag kommer att projiceras på framtiden. Och nu talar jag inte om de närmaste åren i framtiden utan jag tänker mig 50–100 år in eftervärlden.

Det talas alldeles för lite om långtidsplanering tycker jag. Men det pågår, det är bara det att det fokuseras för lite på det i media och i den offentliga diskursen. Det är därför jag lagt upp lite länkar på framtidsstudier här på WordPressbloggen.

Det är inte ett dugg egendomligt att det ser ut som det gör i världen idag, lokalt regionalt och globalt. I helgen har jag kämpat med frågor om vilka element i nutida politiska beslut och forskning som kommer att få störst inverkan. Så att vi kan åstadkomma en något fredligare och angenämare framtid.

Vi bör då ställa oss frågor som rör den värld vi vill att framtida generationer ska verka och leva i. Och för att nå dit bör vi fråga oss, vilka politiska beslut vill vi att våra politiker ska fatta i nutiden för att
nå kommande generationer och efterlevande.

Hur och på vilket sätt kommer människor att roa sig i den tänkta framtida världen

Vilka värden tror vi kommer att vara centrala och framträdande för de människor som lever där?.

Vad kommer att vara deras största förhoppning och deras största skräck att vara?

Tänkte att ni skulle ta del av great transition the promise and lure of the times ahead eller gå till siten great transition intiative

KRISTER LINDER: TURNING DAISIES (LIVE)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: