DESARMERA DISTORTIONEN!

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/selma1.jpg
Selma i selmalagerlöfsparken Sunne 2008 04 20

Är det inte dags att desarmera distortionen nu?

Jag är trött på förvanskning den utbredda distortionen. Jag har precis läst om om spinmaskinerna i pentagongruvan.Jag blir matt yr och illamående

Om inte folkvalda, journalister och politiska expertanalytiker och lobbyister arbetar i sanningens tjänst. Vilka är de som kommer att kunna vara goda etiska och moraliska förebilder, Och rapportera uppriktigt om spelet i den politiska manegen.

Återigen så upptäcker jag att media och experter används som maionetter för högre syften som vi vanliga dödliga inte förstår, men anar konsekvenserna av.. Politisk Kasperteater och Narrspel.. usch!

I USA inom olika inriktningar och på andra ställen i världen så diskuterar man sekretessens vara eller icke vara eftersom sekretess liksom makt har har en tendens korrumpera.

Därför så är transparensen/accountabilityn så viktig. Kanske inte då operationer pågår eller andra viktiga politiska aktualiteter som handelsavtal och samarbetsavtal s.k partnership eller jointness.

Vi medborgare har rätt att få veta i efterhand utan att behöva kräva det och att fakta förvanskas. Det som jag nu väljer att beteckna som Desarmering av distortion.

Det handlar om spårbarhet och att vi ska se till att våra folkvalda gör bättre ifrån sig inför framtiden. Vi som väljare kan ska och bör inte endast förlita oss på att experter gör det åt oss.

Vi har ett eget personligt ansvar även mellan mandatperioderna att engagera oss i mån av tid lust och ork och även utanför den politiska topografin/topologin.

Kom i håg det som jag tog upp härom dagen The wisdom of Crowd…

Läs Behind Analysts, the Pentagon’s Hidden Hand New York Times
Hidden behind that appearance of objectivity, though, is a Pentagon information apparatus that has used those analysts in a campaign to generate favorable news coverage of the administration’s wartime performance, an examination by The New York Times has found.
The effort, which began with the buildup to the Iraq war and continues to this day, has sought to exploit ideological and military allegiances, and also a powerful financial dynamic: Most of the analysts have ties to military contractors vested in the very war policies they are asked to assess on air.

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Stylettoshoes.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: