SHERIFFEN FRÅN VARES ULF HENRIKSSON TALADE KLARTEXT!

Yxorna är värda allt gott. Yx Yx!

Yxorna värda allt gott. Happy ending 2009 Good beginning 2010
keep on winning the heart and minds of the locals!

Uppdaterad 2008 04 25 uppdaterad med ny bild 2009 03 03 uppdaterad med ny bild 091215
Uppdaterad med länk om visbykorvetten 091216

Var uppe med tuppen i vanlig ordning och tittade på inslaget SVT gjorde om hur mycket Försvarsmakten mäktar med i bantning.

Jag tyckte inslaget med Sheriffen från Vares, Överste Ulf Henriksson känd från grannfejden tv3 var mycket tydligt. -det är befriande med någon som talar klartext och är bestämd.

Han lyfte fram en obekväm frågeställning. Varför läggs det aldrig förslag på att HKV Försvarsmaktens Högkvarter reduceras i personalnumerären? Så klart att även vi övriga medborgare är kritiska som SVD mycket riktigt uppmärksammar.

Ulf Henriksson vågade även ställa den mycket relevanta frågan ang. kostnaden för allt det som redan avvecklats. Och som vanligt blir min frågeställning, har vinsten ett pris och vad kostar det? Försvarsmakten har inte råd att tappa ytterligare kompetens. Vem ska sörja för att återupprätta den inhemska försvarsförmågan. Förslaget om att flottiljen i F21 ska läggas ner verkar absurt och det berör ca 600 anställda + andra kringintressenter som är helt beroende av Luleå garnison.

Men planerna utgår väl som vanligt från ett missriktat maktperspektiv. Och det är inte svårt att börja fundera om det handlar om att det är svårt att få de från de sydligare delarna av Sverige att flytta till Norrland

Vi vanliga medborgare måste ställa oss frågor som hur långt innan vi får en förhandsvarning vid ett strategiskt överfall från någon illvillig trätobroder. Det mest sannolika är väl på sin höjd ett par timmar. Men Luleå kanske skall få ett par extra eurofighter och F16 att meka med, och inrymma i de tomma hangarerna. Och vem/vilka skall skydda basen vid Vidsel och uppe i Esrange.

Utbildningstiden för ett tämligen inövat försvar har möjligen en minimitid på 10 månader kanske upp till 5 år. Och historien visar tydligt att länders förmåga att aktivera sina resurser på ett lämpligt sätt i en kris oftast kommer försent. Hur mycket underättelse-information man än tror sig ha?

Den missade informationen kan som bekant ge upphov till oanade konsekvenser. Men eftersom vi ska ha ett omfattande samarbete med Department of Defense kanske vi skall sätta vår tilltro till vår partners förmåga och via jointness sia in i framtiden

Jag föreslog redan i maj 2007 ett nedbantat försvar . Men det var ironi då jag märkte vart vinden blåste. Och kostnaderna för stridsvagn Leopard är enorma så Några avrustnings spinnare kan väl hjälpa till med en utförsäljning Stridsvagn leopard 121 och 122, FMV. Alternativet är att hyra ut dem och inhösta någon krona.

Försvarsminister 1 StenTolgfors och Försvarsminister 2 Anders Borg kan även offerera försäljning eller nedläggning av andra försvarssteknikområden. Mitt förslag igen då, stridsvagn Leopard-systemet.

Beträffande Korvetterna Visby så hyr vi ju ut ett par till amerikanska försvaret, och jag tycker vi kan sälja dem det saknas ju ändå robotsskydd och utan det kan fartygen inte försvara sig.

Jag citerar SVD Visbykorvetterna har svårigheter att försvara sig mot en attack bakifrån. De är chanslösa. Ska de sättas in i strid verkar det inte så kul. I det skick de är nu kommer de dessutom inte heller att kunna användas i internationell verksamhet, säger förre försvarsministern Mikael Odenberg till SvD. En svensk militär expert, som av sekretesskäl inte kan framträda med namn, kallar fartygen ”en sittande fågel, en dödsfälla” utan robotförsvar. –Detta är känsligt. Det finns svagheter i skyddet, säger Stefan Axberg, professor i militärteknik vid Försvarshögskolan.

Försvarsmakten bör behålla Flottiljen vid f21 och Fallskärmsjägarskolan K3 vid Karlsborg. Offerera även ubåtarna vid Kockums för 30 miljarder eller så. Kommer framtidens Försvarsmakt att se ut enligt nedan modell ?

*Analytiker *Spioner/infiltratörer *Kryptologer *Snipers /prickskyttar *Sabotörer *Lingvister *Förhörsledare/ tolkar *S.k. Omrörare med en omfattande träning i informationsoperationer. Även psykologiska operationer kan ingå.

Jag håller med John blund i dagens SVD :

”Jag kan helt enkelt inte förstå varför vi inte kan ha ett nationellt försvar utan endast ska ha någon sorts insatsstyrka som ska användas utomlands. Politikerna anser säkert att de är framsynta och moderna men jag tycker att den nuvarande inriktningen är naiv och oansvarig”, skriver han.

Återkommer. Framåt-Pergite! Men inte med dagens nedbantande försvarsförslag!

Gå Till F 21 – Norrbottens flygflottilj

Andra Bloggar om Försvaret WordPress försvarspolitik Nato
Fakta Om USS liberty från national security agency.. appropå kommentar
läs Försvaret måste bli kvar i Norrland
Är ju givetvis tvungen att uppdatera med artikeln från ny teknik om att Visbykorvetterna nu är klara för leverans. Fast utan robot då förstås. .

Stöd våra soldater Bär det gula bandet.

Stöd våra soldater Bär det gula bandet.

Annonser

4 Responses to SHERIFFEN FRÅN VARES ULF HENRIKSSON TALADE KLARTEXT!

  1. Carl Nobel skriver:

    Kära lilla vän! Du måste vara de naivaste lilla personen inom bloggvärden. Vet du hur en Visby korvett fungerar. Vilka tre dimensioner dom slåss i, hur luftvärnet fungerat innan det blev prat om lv robot? Varför vi är världsledande inom på ubåtsfronten? Man baxnar när man ser en naiv individ som dig själv kommentera saker som du inte har det minsta av insikt i.

  2. […] om Norge köper det nya planet så ska också Sverige utrusta sitt flyg­vapen med super-Jas” Läs Även Sheriffen i Vares Ulf Henriksson Talade Klartext Samt varför skall försvarsmakten […]

  3. Moncler Rigel Ultralet Nylon Mænd Dunjakke Rød Butik århus

    SHERIFFEN FRÅN VARES ULF HENRIKSSON TALADE KLARTEXT! | OSÄKERHET OCH TYSTNANDET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: