MÅNGSYSSLERIET BLAND POLITIKER SKA STÄVJAS.

 

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/magica_Kommer%20p%E5%20bes%F6k.jpg

Expressens Ledare igår tog upp något brännande och det är mångsyssleriet bland våra förtroendevalda.

Thomas ”Flex” Bodström är väl den som tydligast ger ett splittrat intryck, Socialdemokratins lagledare Mona Sahlin anser honom vara socialdemokratins Zlatan och det tycker jag är en ren förolämpning mot den riktige Zlatan.  Mona Sahlin är också en av dem som jag tycker borde lämna över stafettpinnen och tagga ner.

Näringsminister Maud Olofsson är  ytterligare en som kanske blivit berusad av sin makt och gärna idkar förtroendeuppdrags-jonglering och det finns många många fler. Men att arbeta så mycket borgar inte för hög kvalitet i det politiska arbetet. Något som vi ibland ser tydliga exempel på.

Fenomenet gäller över hela den politiska höger vänsterskalan. Och vi glömmer ofta att nämna att det finns ytterligare en beroendeframkallande drog. Den heter makt. Så dessa maktberoende rider vidare på sin bekräfelse tripp, och vi som medborgar uppvisar ett kraftigt politiskt medberoende som tillåter dem att odla sitt maktmissbruk

Jag håller med om att det de politiska partierna har ett stort ansvar att se till att fler får möjlighet att komma fram inom den politiska gräddfilen. Men även vi som medborgare har en möjlighet att påverka. Och det är att via valet stryka dessa politiska girigburkar på röstsedeln. Mandatperioderna till riksdagen men även kommunfullmäktige borde begränsas till max tre st.

Det är inte svårt att förstå att det den vanliga människan tappar intresset för att engagera sig politiskt. De som är gamla i gemet roffar inte allt för sällan åt sig alla intressanta uppdrag. Expressen kallar dessa politiker för maktsamlare och konstaterar att en del riksdagsmän även ockuperar en fullmäktigestol.

Kanske det vore idé att lagstiftarna vidgar jävsbegreppet så att det blir otillåtet att sitta på två eller tre folkvalda stolar samtidigt.

Den vanliga väljaren tror jag känner större förtroende för en politiker som skaffat sig värdefulla erfarenheter och insikter från livet utanför den politiska arenan.

Annonser

2 Responses to MÅNGSYSSLERIET BLAND POLITIKER SKA STÄVJAS.

 1. Uno Nilsson skriver:

  Idé: Om alla släppte sina extrajobb så skulle arbetslösa få jobb. Kan det vara nåt. Eller är det som när arbetslösa inte får ta extrajobb, att de skulle bli utan riksdagsarvodet. Mao – skit med politiken, inte trovärdig för nån tänkande människa. Kram, bra blogg igen!

 2. Uno. Amen till det första och här är mitt svar på del två.

  – jag är enig med dig att om de ska ha uppdrag vid sidan av så kanske de skulle ha en reduktion från sitt arvode från riksdagen. Det verkar ju inte som om de helhjärtat går in för arbetet då de ena dagen säger att de arbetar 60 timmar i veckan med riksdagsarbetet. Jag antar då att de inkluderar sina extraknäck!

  Det blir övertydligt att en del av våra förtroendevalda är inne i politiken av fel orsaker. Kanske inte till en början men de har kanske blivit lite berusade av maktens nektar.

  För att bryta upp denna något osunda kultur och minimera risken för att pluto/elitokratin växer så vore det bra om riksdags/kommun /landstings politikers möjlighet att ha förtroendeuppdrag vid sidan om begränsas. Och de ska inte sitta på två folkvalda stolar stolar samtidigt. Än mindre tre.

  Att vara betrodd är inte det samma som att man ska vara betrodd på alla politiska poster.

  Om de varit duktiga politiker finns alla möjligheter att få framtida förtroenden i styrelser och föreningar efter avslutat värv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: