SILENTIUM! ATT STÅ ANSIKTE MOT ANSIKTE MED OSÄKERHET-LEX ORWELL

ATT HANTERA UTSAGOR OCH NÅD? SILENTIUM

ATT HANTERA UTSAGOR OCH NÅD? SILENTIUM

Lex Orwell
Uppdaterar nu 18.00 med att Magnus Norell FOI  gett sig in  debatten och även han anser att masstrålandet är utsiktslöst.  
Nu har i alla fall Karl Sigfrid (moderat) sagt Nej . Härligt med en som besitter politiskt civilkurage. Opassande säger modigt och jag håller med . Medan Statsministern till varje pris ska ha igenom lagen. Varför? Har vi väntat så här länge kan vi vänta ett år till.

Facing Uncertainty! Idag står vi ansikte mot ansikte mot osäkerheten. Partipiskor viner och munnar beläggs med munkavle, silentium!

Finns inte så mycket att säga och tyvärr kan jag inte följa riksdagsdebatten. Men jag tittade som vanligt på SVT i morse Nyheterna på 4an och SVT igår kväll.

Advokatsamfundets Anne Ramberg var mycket tydlig och ville se en sanningskommission samt ett förstärkt FUN, försvarsunderättelsenämd. Pär Ström var tydlig som vanligt och i en scopmätningen beställd av DNV den nya välfärden säger svenska folket nej. Läs mer i hans blogginlägg.

Ni vet att jag håller med, eftersom jag skrivit tidigare att det även gäller underättelsepersonals rätt till redogöraransvar/redovisningsmöjlighet/accountability utan att bli betraktade som förrädare och bli bestraffade.

Och utfrågningen med SIGINTS Control, Ingvar Åkesson gav ju ingen klartext som bekant. Han verkade inte nämvärt bekymrad då han pressades på statshackningen och att trafikdata lagrats kanske så länge som 10 år heller. Nej tror jag det när det gjorts i osäkerheten och otrygghetens namn. Eller var det för säkerhets skull!

Och i FRA-databasen TITAN finns nog ett och annat mumsigt för de hugade att ta till om de vill misstänkliggöra någon. För den är inte gallrad och bruset inte sovrat!

Glöm inte att Swechelon kan beställa medlyssning eller överhörning från de andra partners som ingår i The Global information Grid/ Echelon. Men det osar inte av OSINT eller transparens i sverige och det handlar förstås om den Civila myndighetens överlevnad!

Följ Opassandes Liveblogg

Stoppa FRA lagen Nu!

Sveriges Radio Partierna samlar sig för FRA debatt SR

FRA spionerar redan olagligt

Pär Ströms blogginlägg SKOP-mätning: Folket säger nej till FRA-lagen

 

Lästips”

 

Kopierat från emma!

Henrik Sjöholm, Jonas Morian, Birger Schlaug, Svensson, Erik Laakso, WitchBitch, Anna Troberg, Basic Personligt, Anders Mildner, Pär Ström, Isobels text och verkstad, The Pale Green Woman, Caught in the act, JMB, blogge bloggelito, Rick Falkvinge, projO, Henrik Alexandersson, Drottningsylt, Klokbok, Christian Engström, Janne Pettersson, andra sidan, Magnus Andersson, Shoot me while I’m happy, Steve Lando, Nikke Lindqvist, Tommy K Johansson, Gardebring, Alter Ego, Drottningsylt, Piece of the Mind, Satmaran, Free the Mind, Attila, Christian Valtersson, Pasteys Plats, och många många fler.

 

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

3 Responses to SILENTIUM! ATT STÅ ANSIKTE MOT ANSIKTE MED OSÄKERHET-LEX ORWELL

 1. webbordet skriver:

  Och hur går det imorgon med FRA omröstningen? Spännande …

 2. Ja det är som en Thriller det här. Jag är försiktigt optimist men är orolig att Federly och Annie viker sig för grupptrycket!

  Maud har väl garanterat ngt så att kontrollstationerna ska vara det som anger inriktningen och lockat att de ska få ett fint uppdrag integritetsskyddsrådet ;D.

  Nu har i alla fall Terroristexperten Magnus Norell Från FOI talat ut och det går alltså inte att säkerställa Masstrålande och att det ska kunna fånga in illvillighet.

  ”Det finns ingen hotbild mot Sverige som kan motivera FRA-lagen. Dessutom kommer systemet inte att fånga upp några terrorister. Det säger Magnus Norell, forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, med inriktning på terrorism”

  Det tycker jag sammanfattar dagens trallande i Folkviljans-palats ganska bra.

  Och som jag skrev på aftonbladet Papegojtugg!! Har lyssnat på Tolgfors och Sverige skyddar redan idag de trupper som är utomlands med hjälp av signalspaning i tråd/eter det liksom ingår i samarbetsuppdraget med de vi samarbetar med. Man använder den argumentationen för att MUST precis släppte rapporten om att hotbilden mot svenska ISAF ökat.

  Och MUST tror jag har ganska bra underättelsenät ändå utan FRA fisket och automatiserad inhämtning som är ett svepskäl!!!.

  Och att RPS och SÄPO säger nej pga revirpink håller jag för osannolikt. Det då SÄPO själv beställer tjänster dels från teleoperatörer men även från den *civila* myndigheten FRA.

  Och det är INGEN av oss skeptiker är emot signalspaning. Men som vanligt infaller sig en argumentation som går ut på if youre not with US youre against US.

  Jag vill verkligen inte att trupp utomlands i Basker blå eller i Afghanistan eller observatörer inte ska skyddas! Vulgärargumentation kallas detta för att driva igenom en kommunikativ paradox. Ená stunden så finns inget hot från den store björnen i öst enligt försvarberedningen och andra stunden ska det signalspanas från kabel i ryssland.

  CS har det nu på sin site! Computer Sweden. Stora delar av den ryska internettrafiken går via Sverige och blir tillgänglig för FRA om den omstridda signalspaningslagen går igenom. Enligt väl­underrättade källor har det varit en drivande orsak bakom lagförslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: