BRYSSEL OCH ALLIANSEN VI HAR ETT TILLITSPROBLEM!

 

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/h%E4xa%20med%20%E4pple.gif
Jag vet inte hur många gånger jag satte sillen och snapsen i halsen under helgen då jag försökte följa slutet av FRA debatten.

Midsommarfirandet var tämligen avslaget kan jag säga. Knappt hade jag hunnit svalt ner de beska övervakningsdropparna så infann sig ett nytt integritetshaveri. Det utökade PKU registret. Och glöm föralldel inte alla sjukuppgifter som försäkringsbolagen har tillgång till helt oreglerat.

Och nu idag att bloggare förorenar cyberrymden med sitt ibland triviala och oseriösa twitter, och därför måste vi registreras. Just nu orkar jag inte analysera dumheterna. Men är det några som borde registreras och bevakas noggrant så är det korkade folkvalda som tillåts lägga fram det sjukare förslaget efter det andra. Det liknar dumskallarnas sammansvärjning.

Jag hoppas verkligen att FRA lagen och även SÄPO nu kartlägger och övervakar några av våra folkvalda  samt betraktar några som potentiella säkerhetsrisker. Det då de med sin inställning bidrar till att ge näring åt allehanda osunda och ibland odemokratiska strömningar.

Och folkpartiets Camilla Lindberg borde anmäla sin riksdagsgrupp för mobbing och olaga hot. För så får det inte gå till och på andra arbetsplatser är mobbing och hot olagligt det enligt arbetsmiljölagen. Mona Sahlin borde gett sig in debatten långt långt tidigare men som vanligt så öppnar hon munnen väldigt mycket försent. Och vi ska inte glömma varifrån förslaget kom ifrån från allra första början. Tack Thomas Bodström!

Inhemska såväl EU politiker väljer att idiotförklara sina väljare och experter inom olika IT och folkrättsfrågor. Och jag jag hade tappat förtroendet tidigare för en del av dem men nu är tilliten till stekarna i Rosenbadhyllan nere på den absoluta nollpunkten.

Och som Mats Odell uttryckte sig i samband med sina affärer i uppdrag granskning.

Det är som med köttfärs det ska vara rätt information till konsumenten! Tjenare!

SVD Stoppa EU:s städhjälp i cyberrymden

DN Folkpartist hotades av partikamrater

DN Regering i Kris

Ett angrepp på fri åsiktsbildning


FRA PEDIA

Annonser

5 Responses to BRYSSEL OCH ALLIANSEN VI HAR ETT TILLITSPROBLEM!

 1. Inga M skriver:

  Jo. Mona S säger sig vilja fälla FRA-förslaget om hon kommer till makten men hon vill driva igenom det med ändringar. Hon tar inte avstånd från själva tanken på signalspaning. Här blir det inte många partier kvar att välja på nästa val. Kanske dags att bilda ett nytt: Yttrandefrihetspartiet.

 2. Hej Inga!

  Mona vill som vanligt vinna stilpoäng men för sent som vanligt, och det var soc dem som ville införa lagen i ett ännu värre skick så jag vet inte vem om är värst här.

  Jag tror att 2010års val kommer att bli ett ödesval på många olika vis. Och det skall mycket till för att återupprätta förtroendet brett hos de folkvalda.

  De verkar ju inte förstå att det även inom sina egna partier finns ett missnöje som spirar,och kanske Blev Lex Orwell en katalysator för att bringa fram den osunda organisationskulturen. Och det är tunga namn som kritiserar dem så under sommaren kommer det nog att ränkas många olika planer.

  Intressant att notera är också att SVT fått upp ögonen för att de plankar tankesmedjors ideér rakt av. Vet inte om du såg det på nyheterna härom dagen. Det är därför de blivit kallade papagojtuggare ett tag av mig.

  Jag tror vi kommer att få se en stenhård bevakning av våra folkvalda från media. Och bloggarna kommer att hålla järnkoll på dem så det är intressant på många olika sätt. Och det är välkommet. De ska inte få komma undan så lätt. Och nu är det inte ett drev med personangrepp det är frågan om utan politikens sakinnehåll ska granskas. Jättebra och välkommet!

 3. En liten tant skriver:

  Ditt förslag om att FRA ska kartlägga de folkvalda är ju lysande. Då kanske vi äntligen får klart för oss vilka vi egentligen har röstat in i riksdagen. Undrar om det är försent att söka jobb på FRA? Annars kunde det vara ett bloggdrag – vi söker tjänsterna.

 4. Du skulle göra dig ypperligt som signalspanare och brusmedlyssnare och jag tror de behöver lite mer kvinnlig vässad humor som jag skrev till dig och de rena mjölpåvarna kanske inte har så rent mjöl i sina påsar när allt kommer omkring.

  Lex Orwell kommer inte att rivas upp förrän en politiker eller någon annan dignitär fastnat i trålen och någon snäll bruslyssnare inom FRA eller SÄPO läckt lite överskottsinfo för att bevisa ändamålsglidningen.

  Försvarsminister Tolgfors väntar ju på att dimmorna ska skingras eftersom han tror det här är slaget vid Lutzen och fått boken von krige av någon tung inom Krigsakademien att läsa i hemläxa. Det är det som kallas learning by reading! Istället för learning by understanding the young peoples opinion!

  Det är ju ändå de unga som ska ta över lagstiftandet och beslutsfattandet efter de som sitter nu. Och jag personligen tycker förslaget andas kortsiktighet. Visst denna kontroll kan få genomslag på många typer av brottslighet så är det. Men jag tror det finns andra vägar att gå och att vi som land låst oss vid den enklaste utvägen. Liksom många andra länder gjort före oss. Kanske vi borde lära oss av historen någon gång!

  Och jag drar väl till med ett citat från min favorit general General Lauris Norstad!

  It is bad when an individual loses confidence in its own Governance/Government. Modern War, is not fought over boundary lines or economics, but over philosophical issues.

  The only weapon against an idea is an better idea, the theory was, that you cant think straight unless you renew your intellectual capital from time to time.
  (Källa: Lauris Nordstad Supreme Commander NATO, SACEUR, SHAPE, Cold war, Roberts S Jordan

 5. tindra annette skriver:

  Har givetvis läst om General Lauris Norstad SACEUR idag då Nato firar 60 år. Och de high level samlats i Strasbourg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: