SJÄLVKLART BRÖT FRA-MEDARBETAREN MOT TYSTNADSPLIKTEN

silently silenced!

silently silenced!

JK prövar om den rakryggade FRA medarbetaren brutit mot tystnadsplikten och det är bra och dåligt. Får man forska efter källor? Pär Ström bloggar så klart med titeln vad var det vi sa..

Jag tycker det här slirar betänkligt då det gäller meddelarskyddet och självklart bröt den anställde mot två paragrafer i sitt anställningskontrakt. Dels att man skall vara lojal mot sin arbetsgivare samt mot tystnadsplikten. Men vad var motivet för att denne person gjorde så?

Jag ser det som att FRA medarbetaren var lojal mot en högre organisatorisk ordning. Dvs tredje man dvs. svenska folket samt att han ställde relevanta frågor innan kontakt togs med reportern.

Den avbildade handlingen kan inte vara en kvalificerad hemlig handling eftrsom sådan inte ska förekomma webbbaserat på ett intranät vid en kvalificerat hemlig men legal organisation.

Möjligtvis kan det röra sig om säkerhetsklass restricted och hemlig uppgift ”där hemliga uppgifter vars röjande kan medföra endast ringa men för det nya samhällsförsvaret stat eller en mellanfolklig organisation eller i annat fall för rikets säkerhet”

Eventuell skuld i detta ärende får nog iså fall webb och intranätsansvarig ta på sig om fel begåtts i hanteringen av FRAs dokumentpedagogik. Dags att sovra och uppdatera i regelverket kanske.

FRA medarbetaren är i mina ögon en människa som besitter mod, civilkurage och god intiativtaktik. Heder år honom/henne som vågar ifrågasätta en högre ledningsdirektiv. FRA ska värna om en sådan medarbetare.

Aftonbladet. JK VILL JAGA FRA LÄCKA

 

Lite DN Nutidshistoria. Hemlig registrering av över 100.000 svenskar

jahaja

jahaja

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: