ALLIANSEN YTTRA ER ANG FRALAGEN ISTÄLLET FÖR ATT TRALLA

 

Är det någon mer än jag som är frågande till varför inte dokumentet som aktuellts Mats Knutsson fick från MUST ang. analysen om hotbild från öster inte anmälts till JK och utreds av SÄPO.  De handlingarna skulle enligt uppgift också vara hemligstämplade. Överlämnandet av dessa akter borde även det strida försvarssekretessen i så fall!

Sten Tolgfors chattade häromdagen med allmänheten. Blev vi klokare? Nej inte mycket eftersom han i sann politikeranda gled undan och papegojpladdrade och trallade sina inövade PR skivor. Nu börjar jag fråga mig om han är tillsatt på sin post eftersom han är lättmanipulerad.

Alliansen har anammat en Nixonskt yttrandemetodik som går ut på ´” bara vi säger något så spelar det egentligen ingen roll vad det är. Håll svaren och den politiska retoriken så allmän så möjligt för då kan ingen komma åt oss” Jag tror Alliansen skulle vinna på att bli bättre folkuppfostrare genom att utöva ett mer pedagogiskt ledarskap i denna stund. Den här politiska passiviteten är förödande. Handfallenheten eller undfallenhet jfr undergivenhet är också ett sorts maktutövande.

Det som gör mig mest glad är trots allt att nu har vi själva fått bevittna politikers rätta inställning till opinionsyttringar av det här slaget. Och det är beklämmande att Statsminister Fredrik Reinfeldt väljer det är inte mitt bord attityden och hänvisar till försvarsminister Sten Tolgfors. Och det finns fler politiker som använder Rosenbad som någon sort polisk lekhage. Usch!

Alliansen och övriga statsråd, smekmånadsåren är över nu. Och den här missen kan ingen PR byrå ordna åt er. Ni måste ompröva vilken värdegrund ni ska stå för. Och jag påminner igen då. Ingen av oss äldre kritiker är emot ett brett underrättelsearbete men vi kommer ihåg IB och Wennerström affären.

Och när det gäller människor som hotat rikets säkerhet. Var har de arbetat och vilket material har de haft tillgång till? De flesta spioner och affärer har tillkommit och skadan gjorts av människor som arbetat på insidan. Där de då kommit åt hemligstämplat material.

Integriteten och privatlivets helgd är inget nollsummespel. Och det är lätt att avfärda det här som en högervänster fråga. För det är så en del narcissistiska politiker fungerar när argumenten tryter oavsett politisk färg.

Expressen Fredrik Reinfeldt: FRA-lagen kommer inte att rivas upp

Experterna om FRA-krisen

Svarta Onsdagen

Annonser

2 Responses to ALLIANSEN YTTRA ER ANG FRALAGEN ISTÄLLET FÖR ATT TRALLA

 1. Lövet skriver:

  Ang Tolgfors och hans ev manipulerbarhet:

  Det var klart att det var därför han fick jobbet: För väljarkåren var det förvisso okänt – där var han känd som en aktivt försvarsvänlig moderatpolitiker, men internt visste man uppenbart att han med sin avsaknad av ryggrad är lika formbar som Barbapappa eller linus på linjen.

  Hans inställsamhet och hans brist på personlig integritet och rakhet är i det närmaste kväljande.

 2. Å där att den 😀

  -Jag hittade på ett kort uttryck i höstas för det du beskriver.

  -det du åsyftar kanske kan kallas Amöbastake!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: