HAR INBILSKHETEN PARKERAT SIG HOS VISSA INOM ALLIANSEN?

ballpointpens

Tänk om Astronauter skulle vara lika ignoranta mot risk störning och misstag i sitt yrkesutövande.

Har inbilskheten har parkerat sig inom Alliansen? Och hur ska ett uttalande om misstänkta vanföreställningar från Statsministern ang kritiken om FRA lagen tolkas?

Vissa av argumenten som statsråden undslipper sig tycker jag med tydlighet påvisar att vissa politiker är totalt bortkopplade från verkligheten.

Här gäller det för Alliansen med försvarsministern Fred Tolgfors och statsminister Fredrik Reinfeldt att tänka om. För det är inte initierade kritiker i debatten son står för den den binära inramningen i debatten som ÖB Håkan Syrén uppfattade oss. Det är nog en del andra som står för antingen är du med oss eller mot oss tänkandet.

Jag känner inget förtroende inför Mona Sahlins löften heller. Och jag håller med Ingvar Åkesson att det är fan att personalen inte får berätta. Men det kan de göra ändå för än så länge är källor hemliga. Så kom igen öppna munnen och tala om vad ni gör på Lovön.

Det förnämligaste vore om om sakkunniga inom regeringskansliet och Statsråden själva hade koll på de olika delstegen i underättelseanalysen. Det då då de själva fattar beslut efter en sådan mall. Då gäller det att ha en *SUND inställning till sitt arbete och mediaframtoning. Under eftermiddagen roade jag mig med att plocka fram regleringsbrevet för FRA 2007 och där står följande att läsa

Mål Politikområde Försvar

Målet för politikområdet är att
– bidra till att hantera och förebygga kriser i vår omvärld,
– hävda vår territoriella integritet,
– försvara Sverige mot väpnat angrepp och
– värna civilbefolkningen och säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna vid ett väpnat angrepp eller krig i vår omvärld.

Stöd vid internationella insatser

Försvarets radioanstalt ska stödja Försvarsmaktens internationella insatser och ha en kompetens som omfattar hela signalunderrättelsekedjan.

Kompetensen ska användas för att stödja bl.a. Försvarsmaktens underrättelseförband och förband med motsvarande kompetens. Det här skrev Sten Tolgfors under i december 2007. Läs igenom regleringsbrevet och fundera lite på formuleringingarna

Gott så. Och så här långt tror jag ingen rätt navlad kritiker motsätter sig FRA lagen. Men vi måste vi skilja på Kommunikationsinhämtning och signalspaning som är olika ting. Det för att det blir förvillande om vi klumpar ihop dem.

En av ledstjärnorna vid taktisk informationsfusion är nämligen att allt underättelsearbete blir meningslöst om inte bedömningarna i tid delges de som har behov av resultatet. Opinionsläget för Alliansen är inte det bästa just nu. Valstrategerna är nog måna om analysera oppositionens läge och kritikernas stridsvärde.

Vad gäller organiserandet har redan bloggosfären tillsammans med gammelmedia visat prov på skarpt genomförande. Och jag avslutar med ett citat från en debattör i corren

våra lagstiftare fattar därför sina beslut om att anta lagen på felaktiga grunder. Av oförstånd i ämbetet eller fullt medvetet spelar ingen roll. Det är nästan lika illa i båda fallen”

*Samordningssekretariatet för säkerhetspolitiska underrättelsefrågor

Det är ju fan att vi inte får berätta

Lästips. Försvarets Underättelseverksamhet säkerhetstjänst integritet effektivitet.

Avlyssning under falskt flagg
Riksdagen har antagit lagen om FRA:s signalspaning på felaktiga grunder, skriver TOMAS HÄGG, tidigare rådgivare åt Rikspolisstyrelsen i frågor om it-säkerhet

DN: Regeringen måste nu backa om FRA-lagen”

An information fusion demonstrator for tactical intelligence processing in network-based defense

Stig Bergling: ”Därför behöver vi FRA-lagen

Managing inconcistent intelligence

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: