HOPPAS FRAKRAMARNA I FOLKVILJANS PALATS LYSSNAR TILL FOLKETS BÖN

https://i1.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Folketsb%F6n.jpg
Bilden hete folkets bön. Margareth osju

Folkvilja. Visst förefaller idékonstruktionen vacker. Och folkvilja är ju en av grundpelarna i demokratikonceptet. Men den senaste tidens turbulens kring FRA lagen gör det hela en smula absurt då våra statsråd inte vill dra tillbaka lagförslaget trots påtryckningar av tunga opinionsbildare. Och är det så att de avlyssnat Livets ord pastorn Ulf Ekman och lagrat informationen är det en skamfläck inom FRAs historia. Kanske har vi några nya affärer under uppsegling.

Är det hopplöst att få till stånd en omarbetning eller ett uppskjutande av FRA lagen?

Nej det tror jag inte. Bara det inte blir till en politisk semantiktävling och ett mästerskap i kosmetisk integritet. Och det är uppenbart för vem som helst med normalbegåvning att inse att politikerna inte besatt det som på underättelsespråk kallas situation awareness. Informationsluckorna är betydande och det är anmärkningsvärt att Alliansen inte var bättre förberedda.

Jag menar att våra politiker men framför allt undsäk. personal ska ta den här debatten och den senaste tidens viljeyttringar som en simuleringsmodell för att påvisa optimeringsproblemen inom fälten datafusion och kommunikationsspaning KOS. Men framför allt är det en studie osäkerhetsmanagement.

Det räcker inte med att ha en sorts övertro till kalmanfilter och tro att analysen är korrekt efter informationskluster passerat och spottat ut en sannolikhetsfaktor om störning risk fara eller hot.

Det räcker inte heller med att ha en vidskeplig tilltro till kompetensen räcker vad gäller tolkning och beslut i andra delprocesser i säkerhetsteatern som de folkvalda ihop med andra (o)säkerhetsintressenter iscensatt. Är det inte också rimligt att vi skattebetalare frågar oss om FRA lagen kommer att bli kostnadseffektiv.

Jag väntar med spänning på nästa potenta attack från de orerande missilerna i folkviljans palats. Men de verkar ha blivit helt oemottagliga för opinion och farhågor. Och vad de glömmer är att inom det goda och tillförlitliga underrättelsearbetet så skall varenda utsaga och rapport kritiskt granskas och ifrågasättas.

Men folket och andra opinionsbildare får inte ifrågasätta den högsta politiska ledningen, för då har har denna kritiska massa drabbats av vanföreställningar. Ytterligare ett tecken på att Politiker fastnat i en fix och fortsätter med sin fuzzy politics retorik.

Opassande skriver klarsynt som få i samband med en artikel från sydsvenskan och Ingvar Åkessons kramande av lagen.

”Rent tekniskt handlar det om massavlyssning. Utrustning är tänkt att placeras ut för att försäkra sig om att man inte kommer att missa ett endaste brev. Filtrering av insamlandet förändrar inte detta faktum. Att det är hur enkelt som helst att förändra förutsättningarna är likaledes tydligt”

Det vore intressant att veta vad det är för typ av filter fysiska eller digitala som begränsar våra folkvalda uppfattningar. Vad är det bromsar deras mindsets?

Samt jag vill veta hur de politiska omvärldsanalytikerna uppfattar sig själva. Det då debatten om FRA lagen och dess övertramp mot mänskliga rättigheter och europakonventionen har gått het inom sociala media och i bloggosfären samt mail-listor i flera år.

Att de inte förstått att FRA lagen kan komma bli en demokratifråga inför valet 2010 övergår mitt förstånd och säger kanske en del om kompetensen hos politiska omvärldsstrateger och s.k. statsvetarexperter.

Hoppas kompetensen är bättre hos de nyrekryterade analytikerna hos FRA!

Varför spanade FRA på Ekman?

Alla på FRA är förvånade att det blivit så snett”

Lästips FMV 2003 Systemfunktioner för Informationshantering

Försvarets Radioanstalt en översyn SOU 2003:30

Andra som skriverOscar Swartz kommenterar, och konstaterar på sluttampen att bloggosfären har makt. Flera intressanta inlägg i FRA-debatten hittar man hos: Anna Troberg, Mina Moderata Karameller, Erik Laakso, Christopher Kullenberg, Zacs Åsikter, Folkpartiet i Nacka, Farmor Gun i Norrtälje, Svensson, Lakes Lakonismer, Tommy K Johansson, med många flera. Kopierat av emma Tack

One Response to HOPPAS FRAKRAMARNA I FOLKVILJANS PALATS LYSSNAR TILL FOLKETS BÖN

  1. Michael Gajditza skriver:

    Hej! *S* Hittade ingen annan väg att skicka dig ett svar på kommentaren i min blogg (kunde ha svarat där förstås..) så det får bli ett par rader här.
    Svaret på din fråga är ett självklart ja, d.v.s att visst får du lägga upp mig i din bloggroll. Nu är jag samtidigt så dålig på datorer att jag har mycket dimmiga begrepp om vad det innebär, men det låter bra och jag har fått förtroende för Margareth och du hade ju henne som referens. Tror inte heller att du är utskickad av FRA. 😉

    Ha en skön sommardag!
    Hälsn. Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: