MAUD OLOFSSON M.FL DET PRIVATA ÄR INGENTING VI BJUDER PÅ

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Model%20Fra%20a%20la%20France_FRA_Spanaren.jpg
Bilden heter Model Fra a la France Fra Spanaren finns i en foliemodell samt en med koppar och folie. Design Margareth Osju

Vår vice statsministerinna tillika näringsminister Maud (Macahan) Olofsson har antagligen tystas i FRA debatten.

Förhoppningsvis har hon i alla fall vett nog att ta den debattartikeln som behandlar att FRA lagen gör att IT företag flyr Sverige på allvar. Märkligt att hon inte yttrat sig mer . Alliansen och näringsministern bör ha klart för sig att personlig integritet samt urholkningar i vår möjlighet till att få vara privata och även anonyma på webben är ingenting som vi kritiker bjuder på. Inte utan motstånd i alla fall

Och känner man inte skillnad på Mccahan och senator John McCain så är det inte underligt att det liknar vilda western inom centern i FRA debatten. Jag citerar DN

FRA-lagen är dock ett talande exempel på hur svensk särlagstiftning medför direkt negativa effekter på svenskt näringsliv. Reaktionerna har heller inte låtit vänta på sig här hemma i Sverige men också från omvärlden.

Sverige är en mycket framstående Internetnation och ett viktigt transitland för bland annat norsk, finsk och rysk Internettrafik. FRA-lagen har väckt reaktioner från kunder i dessa länder vilket oundvikligen leder till att utländska telekunder väljer bort Sverige och svenska företag för att förmedla deras trafik”

Jag tycker dessa rader säger en hel del om hur kunniga människor inom telecom informationsinhämtning och kommunikationsföretag tänker.

Tacksamt tänker jag citera ytterligare en person jag haft en snackis med i veckan. Han skrev träffsäkert dessa rader i ett svar eftersom jag hade slut på bra argument. Jag instämmer helt och hållet.

”Läs artikel 19 i FN:s förklaring om mänskliga rättigheter:

Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.”

Det är direkt olämpligt att lagstiftare och rådgivare, journalister ochopinionsbildare, organisationer och enskilda människor, fjärmar sig ifrån eller förmås att avstå från kunskaper om samhällets olika delar på grund av andras subjektiva uppfattningar om vad som är lämpligt att ta del av eller inte. Jag vill gärna förutsätta att våra beslutsfattare och makthavare håller sig välinformerade på objektiv grund genom icke avgränsade källor.

Hade våra lagstiftare följt den ordningen i stället för att bara lita till olika myndigheters analyser om vikten av sin egen verksamhet, hade vi sannolikt aldrig hört talas om någon FRA-lag. Och kan vi förmå lagstiftarna att pilla lite på sig själva samtidigt som de inhämtar kunskap om samhällets samtida pornografiska status, slipper kanske våra barn att bli drabbade av porr- och onaniförbud samt andra politiskt korrekta uppfattningar för samtiden i framtiden”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: