DJÄVULEN BOR ALLTID I DETALJERNA, STEN TOLGFORS

https://i0.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/f%F6ljmed%20pappa%20nu.jpg

Varför skulle kriget i Georgien vara ett skäl till att vi behöver FRA lagen i nuvarande skick? Och det är inte svårt att bli förundrad då det tas till konstlade argument för att försvara FRA-lagen. 

”Därför är också den nya signalspaningslagen en förutsättning för den som vill värna vår säkerhet och militära alliansfrihet”

Hur skulle FRA’s underrättelser kunna ha bidrgait till att stoppa invasionen. Det är ju inte så att FRA’s verksamhet står stilla medan FRA lagen debatteras. Dagens underrättelsetjänst och signalspaning bidrar nu som tidigare till att ge gott underlag inför denna typ av scenarios och händelser vi nu upplever i Georgien. Argumentationen betraktar jag som vårdslös och spär på redan befinlig misstro mot politiker och de politiska procedurerna, och tajmingen är illa vald som vanligt.

Självklart är det viktigt säkra upp det svenska försvaret så att det står pall inför nya hotbilder. I artikeln påvisas ingalunda några nya argument utan det har varit en kritik som riktats till Försvarsministern sedan länge, inte minst från ÖB Håkan Syrén och flera säkerhetspolitiska analytiker.

Kortsiktigheten i de ekonomiska besluten var som bekant en bidragande orsak till att förre försvarsministern Mikael Odenberg avgick. Det då han ansåg att försvaranslagen inte var tillräckligt dimentionerade. Djävulen bor alltid i detaljerna, Sten Tolgfors.

Det som är riktigt illavarslande är att inte Försvarsministern eller politiska sekreterare tar upp frågan hur Sveriges försvarsförmåga ska se ut i framtiden. Visst är det viktigt att tala om klimat och miljö i försvarssammanhang men det vore kanske bättre att fokusera på det politiska klimatet ute hos medborgarna och organisationsmiljön innanför försvarsdepartementet. Nåväl vi medborgare får se fram emot att en analys kommer nu till hösten.

Jag är säker på att det är en hel del försvarsanställda inom Försvarsstaben och även långt ner i hirearkin som går i taket av det som yttras i media av försvarsministern. Och icke att förglömma försvaret och försvarspolitik är till för svenska folket och inte för envisa politiker som vill göra karriär.

Flertalet artiklar som producerats från försvarsdeparetementet är kortsiktiga och vad vi medborgare är betjänta av är långsiktighet i framtida försvarsdebatter och beslut. Det här är effekten av 14års ekonmiska neddragningar av vår inhemska försvarsförmåga!

Annonser

2 Responses to DJÄVULEN BOR ALLTID I DETALJERNA, STEN TOLGFORS

 1. Margareth Osju skriver:

  Som alltid, klokrena inlägg. Klimatet hos de klarvakna befolkningen är orkanliknande. Funderar om Tolgforgs gömmer sig. Hmmm, undrar varför jag får bilden av vargen som blåser i de tre grisarna..::)

  Trevlig att se dig igen Tindra66.
  Kortsiktstänkandet är ett gissel i politika kortsiktiga beslut.

  Jo, håller med om AB då är det bra att använda mitt demokratiska rätt i att surfa vidare..:)

 2. Hej Margareth tack du, Nej han gömmer sig inte jag tror han går en kurs i kommunikation och säkerhetspolitik hos krigsvetenskapsakakademin. Gör han inte det så borde han göra det snarast. Med en försvarsminister som Tolgfors så behövs ingen opposition anser jag han bidrar till att ge dem en promenadseger 2010 Det är inte försvaret som ska omriktas det är försvarspolitiken.

  Han gör säkert så gott han kan, det är jag säker på. Och jag har börjat undra vilken typ av rådgivare han har för jag tror inte Sten Tolgfors ensam bär ansvaret för att allt han säger låter fel. Min rädsla är att hanteringen av FRA frågan från oppositionen innebär att Sverige Demokraterna får ökat stöd.

  Hoppas inte det utan att de som nu är missnöjda använder möjligheten att stryka alla de riksdagsmän som inte håller måttet. Vi medborgare har varit alldeles för flata och tror våra betrodda om gott. Här måste vi bli tuffare i vårt ämbete som medborgare.

  För mig verkar en del av våra folkvalda i stor grad vill främja sin egen personliga karriär och status framför att se till det svenska folkets väl. Det gäller från höger till vänster.

  Och vargmetaforen är bra tycker jag för det är så dags att ropa på vargen ang försvaret när vår riksdag konstant slimmat organisationen. Jag ser verkligen fram emot debatten i höst. Vi får se vad statsminister Anders Borg kan ordna fram, 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: