VAD HÄNDER EFTER INBILSKHETEN? FRA LAGEN!

 

https://i2.wp.com/www.tindra66.sprayblog.se/upload/Kvalificerat%20hemlig.jpg

Centern har fått med 99% på banan i FRA debatten enligt Fredrik Federly. Jag anser att majoriteten har gått på Ingvar Åkessons & co prat om att det går att filtrera inhemsk trafik från utländsk. Och jag skriver det igen, går det att särskilja inre hot från yttre och det är bara att hoppas att operatörerna väljer att sålla bort den inhemska trafiken då innan Försvarets radioanstalt ändå tillåts spegla innehållet om det är genomförbart.

Tveksamt! och går det så hoppas jag vi tar patent på den metoden genast så FRA, försvarets radioanstalt kan tjäna några kronor till statskassan. 

Oppositionens Thomas Bodström vaknar till och säger att det krävs brottsmisstanke för att få massavlyssna. Folkpartiet är inne på samma linje. Jag skrev då lagen klubbades att Alliansen skulle tjäna på att inte känna sig provocerad av kritiken utan borde bordlägga frågan och göra ett omtag.

Alla har något att vinna om modet finns att riva upp lagen. Och Alliansen borde koncentrera sig på att lämna ifrån sig världens bästa signal och kommunikationsspaningslag.

Det kan nämligen bidra till ett sorts nytänkande inom signalspanings och comint marknaden. Tyvärr verkar det som om Sten Tolgfors och moderaternas PR korpral Per Schlingman och andra fra-kramare vill kokettera med fantasifulla argument istället för välgrundade resonemang.

Det trots att de egentligen borde haft en instinktiv förståelse att de kan tappa i förtroendekapital och att de spär på politikerföraktet. De verkar inte heller kunna handskas med efterverkningarna av FRA villervallan. Det kommer med största sannolikhet bli så att då Europadomstolen prövar lagen så kommer Sverige få kritik.

Nu har det gått för mycket prestige i ärendet. Oroväckande och illa är det att moderaternas partiledning inte vill ta åt sig av kritiken och det inre motståndet inom sitt eget parti utan kör på som om ingenting har hänt och fortsätter det tvärsäkra top down tänkandet. Alltså så drar jag den slutsatsen att ”några inom Alliansen fortsätter med sina nobla lögner och annat trixande och förakt eller rädsla för att få kritik av väljarna

Men vad händer efter inbilskheten, och bakom kullissen av tvärsäkerhet ?

Läs SVD ledarblogg Fler FRA-kritiker borde göra som centern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: