TA RESON NU ALLIANSEN! WE DONT NEED NO EDUCATION!

Eftersom we dont need no education med pink floyd är en favoritlåt som Fredrik Reinfeldt gärna sjunger till offentligt. Då kanske han förstår budskapet nu! Men han kanske sover. Jag spelar låten för att väcka honom och andra inom alliansen som kanske även de lider av den förhatliga åkomman sömnsjuka. Kanske det piskar och livar upp stämningen lite.

Använd inte oss kritiker som en bricka i ful och trixspelet . Vi har synat argumenten och de håller inte. Det finns många frågor som inte blivit besvarade i FRA-lags debatten. Och som våra statsråd duckar inför.

Ett spörsmål är det är om och hur underrättelser verkligen används effektivt inom Regeringskansliet. För om inte ansvarigt statsråd tror på analysen om en förstärkt hotbild från Putins Ryssland som han fått från MUST. Vad ska de då med underrättelser från FRA till i såfall?

Är det mot denna bakgrund rimligt att FRA ges ytterligare möjligheter förstärkning via lag via lagen om en anpassad förvsrsunderrättelsetjänst. Jag tror knappast att signalspanarna vid FRA Försvarets Radioanstalt sov under denna period. Hur kommer det sig att MUST kunde göra denna analys, men inte försvarsdepartementet. Enligt min mening är det i så fall bättre att analyskompetensen inom Försvarsdepartementet och SUND samt hos Statsrådet Sten Tolgfors och hans personal förbättras.

Har det gjorts någon utvärdering om hur dessa underlag som tas fram via FRA verkligen hjälper till i policyarbetet? Kanske vore något för det sysslolösa FUN Försvarets underättelsenämd att börja hjälpa till med.

Har lagstiftarna överhuvudtaget tänkt på, att om de nu satsar ensidigt på prediktiv analys och nästan oändligt informationsinsamlande via Sigint och Comint och det ändå händer något extraordinärt. Vad kommer det då att innebära för underrättelsetjänsten som helhet?

Varför kommer underrättelsetjänsten och dess arbete att bli bättre med lagen om en anpassad försvarsunderättelsetjänst?

Hur stor andel av av underrättelsearbetet och dess organ med dess resurser ska serva regeringskansliet med underlag? Ska verkligen FRA optimeras för deras skull? Betänk att Regeringen är en av de största beställarna!

Läs Newsmills artikel att Tolgfors måste gå. Författad av  Professor Kristian Gerner, expert på Ryssland: här är ett passande citat tycker jag.  Och det här gäller i FRA debatten också! 

Man bör använda begreppet ‘kognitiv dissonans’ när man ska bedöma regeringen Reinfeldts säkerhetspolitik. I detta fall är innebörden att när det man uppfattar av verkligheten börjar bli obehagligt, så väljer man att aktivt tränga bort denna information.

Om kartan och en okänd terräng inte stämmer överens, väljer man att följa kartan även om det i terrängen finns en avgrund som inte är utmärkt på kartan. Kartan känner man ju till.

Det måste vara fel på terrängen. Vi känner alla denna mekanism från reaktioner i obehagliga situationer i vår barndom. Försvarsministerns sätt att uttrycka sig väcker misstanken att han helt enkelt, och hemskt nog, är infantil

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: